CUMHURİYET BAYRAMI PLATFORMU KURULDU

CUMHURİYET BAYRAMI PLATFORMU KURULDU

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Denizli’de faaliyet gösteren 15 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek Cumhuriyet Bayramı Kutlama Platformu’nu kurdu. Platform, Cumhuriyet Bayramı’nı 1 ay boyunca çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

A+A-

Cumhuriyet’in 100’üncü yaşı, ülke genelinde düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Denizli’de faaliyet gösteren; Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şubesi, 29 Ekim Kadınları Derneği Denizli Şubesi, Denizli Kadın Platformu, Denizli Tabip Odası, Denizli Mimarlar Odası, Denizli İnşaat Mühendisleri Odası, Denizli Makine Mühendisleri Odası, Denizli Diş Hekimleri Odası, Denizli Eczacılar Odası, Denizli Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Birleşik Kamu-iş, Pamukkale Bisiklet Derneği ile Pamukkale Halk Oyunları Derneği,Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla bir araya gelerek Cumhuriyet Bayramı Kutlama Platformu’nu oluşturdu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN VATANDAŞI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Platform üyeleri, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Birleşmiş Milletler kayıtlarında 208 ülke bulunduğunu, bunların çoğunun adında ‘Cumhuriyet’ kelimesinin geçtiğini ifade ederek, “Kimi yeni kurulmuş, kimi bizden de eski. Hiçbiri birbirine benzemiyor. Bizim bu ülkeler arasında çok eşsiz bir hikayemiz var. Birinci Dünya Savaşı’ndan galip çıkmış devletlere karşı çıkan, bir avuç vatansever, cesur fakat ayakları yere basan genç liderin arkasına takılan bütün bir halkın hikayesi. Hepsinin en önünde Mustafa Kemal Atatürk’ün cesareti, bilgeliği, uzgörüsü ve devlet adamlığı sayesinde ulus olma bilincini kazanan bir milletin hikayesi. Bizler bu milletin bir ferdi olmaktan, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

“AMACIMIZ; KUTLAMALARA HER KESİMİN KATILIMINI SAĞLAMAK”

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yakışır bir şekilde kutlanmasına katkıda bulunmak için 15 oda, dernek ve sendika bir araya geldiklerinin altını çizen Başkan Ardıç; “Cumhuriyet Bayramı Kutlama Platformu’nu kurduk. Amacımız Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarına toplumun her kesiminden bireylerin katılımını sağlamak, Cumhuriyet’in dayandığı temelleri, ilkeleri ve tarihi geçmişini bilinçli bir şekilde tekrar hatırlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti varlığını ve gücünü milli mücadele vermeye kararlı bir ulustan ve uzun, acılı bir tarihten çıkarılan derslerden doğan kurucu ilkelerinden alır. Bunları unutarak yapılacak görkemli törenler, atılacak heyecanlı nutukların gelecek yüzyıl için hiçbir değeriyoktur. Türkiye Cumhuriyet’inin en temel ilkesi akıl ve bilimdir. Aklın ve bilimin ötesinde alınacak her karar, atılacak her adım Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine zarar vermekten başka bir işe yaramaz” şeklinde konuştu.

BİR AY BOYUNCA ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Platform olarak 1 ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Ardıç, “Bizler önümüzdeki 1 ay boyunca bu temel ilkeyi ve Cumhuriyetimizin bize kazandırdıklarını sosyal medya kanallarında çeşitli yönleriyle bilim insanları, gazeteciler ve sanatçıların seslerinden gündeme getireceğiz. Aynı zamanda bizzat üyelerimizin katıldığı konserler, gösteriler ve bir balomuz olacak. Bütün etkinlikler önceden sosyal medya kanalları üzerinden paylaşılacak. Şimdiden herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Ne mutlu Türküm diyene!” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.