Cumhuriyet, Demokrasinin Simgesi

Cumhuriyet, Demokrasinin Simgesi

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

Bizlerin, tarihte her daim hür yaşadığını ve esarete asla boyun eğmeyen bir milletin torunları olarak, zorlu mücadelelerin üstesinden bir ve beraber olmanın gücü ile ‘Türk Millet’i olmayı başarmış bir toplum olduğumuzu dile getiren Rektör Bağ, bizleri Türk, milletimizi de ‘Türk Milleti’ yapan atalardan bizlere yadigâr bu ortak değerleri, nesilden nesile taşımanın, bugünlere getirmenin onuruyla bu değeri yarınlarda yaşatmanın hedefi içerisinde de durmadan ve yılmadan çalıştıklarını dile getirdi.

Rektör Bağ, istiklal ve istikbale kastedenlere karşı başlatılan Kurtuluş Savaşı’ndan galip gelen, kazandığı zafer ile emsalsiz bir kahramanlık destanı yazıp ismini tarihin altın sayfalarına yazdıran Türk Milleti’nin; 29 Ekim 1923 tarihinde, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ve ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefi ile Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içinde milletçe kurduğunu ifade etti.

Bozulmaz Simge

95. senesi kutlanan bu tarihi günün, bizi biz yapan ortak değerler etrafında her zamankinden daha güçlü bir biçimde kenetlenme günü olduğunu vurgulayana Rektör Bağ, Cumhuriyetin, demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesi olduğunu ve Cumhuriyetin fazilet ve erdem olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’’ Sözünü hatırlatan Bağ, bu sözden hareket ile Pamukkale Üniversitesi Ailesi olarak; daima bu bilinç ve hedef içinde, birlik ve beraberlik anlayışı içinde, bu toprakları canları pahasına kazanan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile aklın ve bilimin ışığında, ülke olarak çağdaş medeniyetler seviyesine erişmede her daim katkı sağlayacak gençleri yetiştirmeye devam edeceklerini ve Cumhuriyetin ilanının yeni yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle andıklarını, Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerle kutladıklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.