Cumhuriyet Kolay Bir Şekilde Kurulmadı

Cumhuriyet Kolay Bir Şekilde Kurulmadı

Denizli Ülkü Ocakları Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yıldönümünü yaptıkları bir etkinlikle kutladılar.

A+A-

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında yapılan etkinliğe, Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisarlıoğlu, MHP Denizli eski Milletvekili Ali Keskin, Ülkü Ocakları eski Başkanlarından Hakan Cengiz ve Murat Naci Öncel, Kale eski Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kamu Sen İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Emre Erdoğan, çok sayıda Ülkücü ve vatandaşlar katılımda bulundu.

 “ASLİ GÖREVİMİZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisarlıoğlu, ülkenin içerisinde olduğu bu zor günlerde Cumhuriyete sahip çıkmanın herkesin asli görevi olduğunu ifade etti. Hisarlıoğlu, geçen günlerde Danıştay 8. Dairesi andımızın okullarda okutulmasının iptali ile alakalı kararı kaldırdığını, bu olumlu gelişmeler sonucunda çocukların her gün, güne başlarken herkesin çocukluğunda yaptığı gibi andımızı okuyup Türklük şuur ve gururunu bir defa daha hatırlayacaklarını ,bu vesile ile ağaç yaşken eğilir sözünden yola çıkarak çocuklara okullarda andımızın tekrardan okutulmaya başlanmasını kutladıklarını ve sonuna kadar destekledikleri buradan bildirdiklerini ifade etti.

 “KOLAY KURULMADI”

Cumhuriyetin kolay bir şekilde kurulmadığını vurgulayan Hisarlıoğlu, 4 bir tarafı işgal edilen, ordularına silah bıraktırılan, tershanelerine el konulan bir milletin topyekün mücadelesi ile, “Benim evladım anasız büyür ama vatansız büyüyemez” diyerek kundaktaki bebesini bırakarak cepheye koşan Nene Hatunlarla, Kara Fatmalarla yazılan bir destan olduğunu dilde getirdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.