Cumhuriyetin 100. yılı için Köln'den Ankara'ya bisiklet turu

Cumhuriyetin 100. yılı için Köln'den Ankara'ya bisiklet turu

Köln Türk Alman Dostluk Derneği üyelerinden 10 kişilik grup, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı için bisikletleriyle Türkiye'nin başkenti Ankara'ya doğru yola çıktı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı bu sene tüm coşkusuyla kutlanıyor. Bu kapsamda Köln Türk Alman Dostluk Derneği üyeleri Türkiye'nin 100. yılı için bisikletleriyle birlikte bulundukları şehirden Ankara'ya doğru hareket etti.

ATATÜRK'ÜN EVİNE ZİYARET

İlk olarak Almanya'nın Köln kentinden Yunanistan'ın Selanik kentine varan 10 kişilik grup, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün evini ve ardından Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğunu ziyaret etti. Grup, Başkonsolos Serkan Gedik ile görüştü.

Ardından, Batı Trakya Türklerinin yoğunlukta yaşadığı Gümülcine'de Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal'ı makamında ziyaret eden grup, bugün Dedeağaç'a hareket edecek. 

BİSİKLETLİ GRUP BAŞKENT ANKARA'YA DOĞRU YOLA ÇIKTI

Köln'den yola çıkan grup Türkiye'nin başkenti Ankara'ya vardıktan sonra ilk olarak Anıtkabir'e gidecek. Gruptan Tayfun Keltek isimli vatandaş yaptığı açıklamada, "Burada amacımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle, bu cumhuriyetimizi onurlandırmak, cumhuriyetimizin önemini vurgulamaktır. Bu ziyaretimiz sırasında Selanik Başkonsolosu sayın Serkan Gedik ve Gümülcine Başkonsolosu sayın Aykut Ünal beyle görüştük. Bizleri burada kabul ettiler. Grubum adına kendilerine bu kabullerinden dolayı çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.