Dağdıra Mevki Peyzaj Çalışmaları Tamamlandı

Dağdıra Mevki Peyzaj Çalışmaları Tamamlandı

Dağdıra Mevki Peyzaj Çalışmaları Tamamlandı

A+A-

Acıpayam Belediyesi Karahöyükafşarı Mahallesinde Geleneksel Sıyran etkinliklerinin yapıldığı Dağdıra mevki peyzaj düzenleme çalışmaları tamamlandı. Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Karahöyükafşarı Mahallesi’nde yapılan çalışmaları inceledi. Başkan Şevkan mahallede yapılan çalışmaları incelemesi sırasında mahalle halkı ile de sohbet ederek yapılan çalışmalardan memnun olup olmadıklarını sordu. 

Ramazan ayında Karahöyükafşarı Mahallesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Sıyran etkinliklerine katıldığında mahalle halkı kendisinden etkinlik alanının üst yapısının düzenlenmesini istemişti. Etkinlik alanı gezen Şevkan, mahalle halkının bayramda toplanarak örf ve adetlerinin yaşattıkları alında incelemeler yapmıştı. Kurban Bayramı’na yetiştirilmek üzere başlatılan çalışmalar zamanında tamamlandı.

Karahöyükafşarı Mahalle Muhtarı Ahmet Karadağ, “Mahallemizde bin yıllık bir gelenek olan Sıyrat hala sürdürülüyor. Dini bayramların ikinci günü köyün erkekleri öğle namazı sonrası okul bahçesinde toplanırlar. Eğer Kurban Bayramı ise kesilen kurbanların boyun etleri pişirilerek birlikte yenilir. Dualar edilir ve köy mezarlığı ziyaret edilir. Mahalle halklımızın dışarıdan gelen misafirlerimizle birlikte hem eğlenmek hem de örf adetlerimizi yaşatmak için toplandığımız Dağdıra mevki Acıpayam Belediyesi tarafından peyzaj düzenlemesi yapıldı, piknik masaları konuldu. Çok güzel bir alan oldu, çalışmalar için Başkanımız Hulusi Şevkan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.