"Daha Kaç Sağlık Çalışanının Ölmesi Gerekiyor?"

"Daha Kaç Sağlık Çalışanının Ölmesi Gerekiyor?"

Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Baysal 7-8 Temmuz'da sağlıkta şiddete karşı iş bırakacaklarını ifade etti.

A+A-

Başkan yardımcısı Hasan Baysal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Daha birkaç gün önce demiştik ki sağlık şiddet artık son bulmalı diye. Gün geçmiyor ki bu ülkenin herhangi yerinde bir sağlık çalışanı bir kendini bilmez tarafından katledilmesin. Yetersiz sağlık şiddet yasaları yüzünden daha nereye kadar bu iş böyle gidecek.

Sağlıkta şiddetin son örneğini ne yazık ki Bugün Konya Şehir hastanesinde yaşanmıştır. Kardiyolog Uzman Doktor Ekrem KARAKAYA ve poliklinik sekreteri ve orada hasbel kader bulunan bir hasta yakını tarafından çok kez (12 el ateş edilmiş) vurularak şehit edildi.

Daha önce Dr. Ekrem KARAKAYA tarafından tedavi edilen Katilin annesi anjiyo olmuş sonrasında evde vefat etmiştir. Yani katil öfkeli ve bir de güvenlik görevlisidir.  Hatta hastanede "Belinde Silahıyla" rahatça gezebilen bu katil yine bir hastanede çalışmaktadır. Elini kolunu sallayarak hastanelere belindeki silahıyla giren katillerin bir sonraki hedefi acaba hangi sağlık çalışanı olacak?

Hastanelerin Girişinde Neden Güvenlik Kontrolü Yapılmıyor?

Bugün avm ler dâhil birçok özel kuruluşa ve resmi kurumlara X-Ray cihazıyla yapılan kontrollerle girilmesine rağmen neden hastaneler için buna benzer bir tedbir alınmamaktadır? Olayın sonrasında kendisi de intihara kalkışan katil aynı hastanede beyin cerrahisi uzmanları tarafından ameliyata alınmış ve yaşatmaya çalışılmaktadır. Katilini bile yaşatmaya çalışan sağlık çalışanlarından ne istiyorsunuz?

Toplumun her kesiminde artık sorunların ŞİDDET BİLİNCİ ile çözüldüğü algısı yerleşmiş durumdadır ve tamamen BİLİNÇLİ bir tercihtir. Bir an önce sağlıkta şiddete başvuran kişilerin toplumda tamamen izole edilmesi ve ücretsiz sağlıktan yararlanma haklarının elinden alınması gerekmektedir.

Caydırıcı Cezalar İçin Daha Kaç Sağlık Çalışanının Ölmesi Gerekiyor?

Bugüne kadar katledilen tüm sağlık çalışanlarının vebali sadece bu zalim katillere değil gerekli yasal düzenlemeyi yapmayan kanun koyuculara da aittir. Toplumun her kesimi olarak bir an sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması konusunda ortak akıl ile hareket etmeliyiz.

Yeter Artık!

Asıl işi insan sağlığı olan ve insanı yaşatmak olan sağlık çalışanlarının artık can güvenlikleri kalmamıştır. Bir an önce gerekli önlemler alınmazsa çok geçmez sağlık hizmeti verecek bir tane bile sağlık çalışanı bulamayacaksınız. Bugün Konya’ da katledilen Doktor Ekrem KARAKAYA ve poliklinik sekreteri arkadaşımıza Allah’tan rahmet dilerken tüm sağlık camiasına baş sağlığı diliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.