Dalbudak,Engelliler Haftası İçin Basın Açıklaması Yaptı

Dalbudak,Engelliler Haftası İçin Basın Açıklaması Yaptı

''Nurcan Dalbudak''Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değildir dedi.

A+A-

Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.Bu sebeple engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve çözümler üretmek için çeşitli etkinliklerin organize edildiği ülkemizde; 10–16 Mayıs arası Engelliler Haftası olarak kabul edilmiştir.Bu özel gün kapsamında en önemli konu her türlü koşul ve olanağın engelli bireyler ve engelli olmayan bireyler için eşit olması gerekliliğidir.

Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasındaki en önemli nokta bu konunun mümkün olduğunca gündemde tutulması, bu konudaki toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesidir.

Hükümetimiz göreve geldiği günden bu yana engelli vatandaşlarımızın sorunlarına kalıcı çözümler getirmek için özveriyle çalışmıştır. Engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini,işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak amacıyla birçok yeni düzenlemeyi hayata geçirmiştir. Anayasamızda yaptığımızdeğişiklikle, engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık sağlamıştır.

Engelli vatandaşlarımız açısından büyük bir reform olan evde bakım ücreti uygulaması hayata geçirilmiş,çalışamayacak durumdaolan ya da iş bulamayan engellilere bağlanan aylıklar arttırılmıştır.

Özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımız özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsizyararlanmasını sağlanmıştır.

Kendi namına çalışan engellilere ve bakımamuhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkânı tanınmış, engelli vatandaşlarımızın kamuda ve özelsektörde istihdamı sağlanmıştır. Ayrıca yapılan yasal düzenleme ile engelli vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları sağlanmıştır.

Bu hassasiyetle hükümetimiz önümüzde ki dönemlerde de gerek yasal gerekse uygulanan hizmetlerle bu sorunların çözüme kavuşturulması için yeni ve kalıcı çalışmaları hayata geçirecektir.

Bu önemli ve anlamlı hafta münasebetiyle düzenlenen tüm etkinliklerin toplumsal bilincin artmasına katkı sağlayacağı ümidiyle engelli vatandaşlarımıza huzurlu ve sağlıklı bir hayat diliyor saygı ve selamlarımı sunuyorum dedi.

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.