Damaklarda Enfes Tatlar Bırakan Çikolatalar Nereden Alınır

Damaklarda Enfes Tatlar Bırakan Çikolatalar Nereden Alınır

Latincede tanrıların besini olarak da bilinen kakao, kakao ağacının çekirdeklerinden meydana gelir ve çikolata olarak bildiğimiz ürünün ham maddesini oluşturur.

A+A-

Bulunduğu ilk dönemlerde yalnızca kraliyet ailesi tarafından tüketilen çikolata zaman içinde yönetici sınıfı tarafından da tüketilmeye başlanmış ve en sonunda yönetilenlerden oluşan halk tabakası tarafından da tüketilebilir hale gelmiştir. Bugün dünyanın en çok sevilen ürünlerinden biri olan çikolata ilk bulunduğunda günümüzdeki halinden oldukça farklıydı.

İlk zamanlarda kakaodan üretilen çikolatanın içine çeşitli baharatlar da eklenerek acı/ ekşi bir tada sahip bir ürün elde ediliyordu. İspanyolların çikolata ile tanışmasının ardından içeceği şeker ile birleştirerek günümüzdeki halini vermişlerdir. Çikolata çeşitleri o dönemlerden bu yana farklı topluluklar tarafından farklı şekilde yorumlanmıştır. İlerleyen süreç çikolatanın farklı ürünler ile bir araya gelerek değişip gelişmesinden ibarettir.

E-Ravza Çikolata Çeşitleri Nelerdir?

Çikolatanın ana maddesi kakao olmasına karşın farklı ürünler ile bir araya geldiğinde harika bir tada sahip olmasından dolayı çikolata çeşitli yorumlar ile gelişim göstermiştir. E-Ravza çikolata konusunda bu gelişime ayak uydurarak farklı bileşenleri çikolatalarında bir araya getirmiş ve değişik tatlar oraya koymuş başarılı bir firmadır. Çikolatalar çeşitlilik olarak temelde üçe ayrılır. Bunlar en az %35 kakao maddesi içeren bitter çikolata, en az %25 kakao yağı ve süt yağı içeren sütlü çikolatalar ve en az %20 kuru kakao maddesi ve %14 süt maddesi içeren beyaz çikolata olarak sıralanabilir. Bu kakao çeşitlerindeki tat farkı ise bitterden beyaza doğru değişmektedir ve acı tat azalarak yerini daha tatlı ve şekerli bir tada bırakmaktadır. Çikolata fiyatları ise kullanılan ürünler, uygulama adımları, gerçekleşen işlemler gibi pek çok şeye göre farklılık göstermektedir.

 Kakao oranı yüksek enfes çikolatalardan satın almak için https://www.e-ravza.com/cikolata adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.