Danıştay'ın 'Andımız Okunmayacak' Kararına Büyük Tepki

Danıştay'ın 'Andımız Okunmayacak' Kararına Büyük Tepki

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 8. Dairesi’nin Öğrenci Andı’nı kaldıran MEB yönetmeliğini iptal eden kararını bozdu. Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

A+A-

Danıştay'ın bu kararının ardından artık okullarda Öğrenci Andı okunmayacak. Karara sosyal medyadan tepkiler çığ gibi.

Türkiye’de “Çözüm Süreci” döneminde Öğrenci Andı kaldırılmış, buna karşın Türk Eğitim-Sen, düzenlemenin iptali istemiyle Danıştay’a dava açmıştı. Danıştay 8. Dairesi, Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal ederken andımız yeniden okunmaya başlanmamış MEB yürütmenin durdurulmasını istemişti. İki yıla yakın bir zamandır Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu gündeminde bulunan dosya, geçen ay karara bağlandı. Öğrenci Andı’nın okunmasını yürürlükten kaldıran yönetmeliğin iptaline karar veren Danıştay 8. Dairesi’nin kararı bozuldu. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda 11’e karşı 4 oyla alınan kararın gerekçesinin önümüzdeki günlerde yazılacağı kaydedildi. Dosya, yeniden Danıştay 8. Dairesi’ne gönderilecek.

TEPKİLER

1-007.JPG2-007.JPG3-003.JPG

- Daha önce meydanlarda andımızı okuyan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medyadan konuya ilişkin bir açıklama yapmadı. İyi Parti'den resmi olarak Andımız'la ilgili bir açıklama yapılmasa da sosyal medyada İyi Parti üyelerinin #AndımızİçinAntİçtik etiketiyle konuyu gündeme getirdiği görüldü.

-İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Andımız ve devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının kaldırılması kararına tepki geldi.

- Muharrem İnce, Andımız konusunda tepki gösteren nadir siyasetçilerden oldu. İnce sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Andımızın ve devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının kaldırılması; Cumhuriyet ile sorunu bitmeyenlerin yaptığı yeni bir meydan okumadır, ülkemizin ve devletimizin kuruluşuna, kurucusuna ihanettir. Ne yaparsanız yapın gönlümüzden ve mücadelemizden Atatürk’ü silemezsiniz."

- Danıştay 8'inci Dairesi'nin, ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine, Eğitim-Bir-Sen tarafından 81 ilde düzenlenen basın açıklamasıyla sert tepki gösterilerek, hükümetin kararı tanımamaya çağırdı.

- Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, “Bu karar tasvip edilemez” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.