Darbeye Karşı Duran İnsanlarımıza Minnet Duyuyoruz

Darbeye Karşı Duran İnsanlarımıza Minnet Duyuyoruz

“Sokaklarda olan, darbeye karşı duran insanlarımıza minnet duyuyor, bununla anlattığımız için Allah’a hamd ediyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz”

A+A-

Demokrat Parti Denizli il başkanı Aşkın Çelik , en uzun demokrasi gecesi ardından açıklamada bulundu. Gücün kaynağının yüce milletimiz olduğunu ifade eden Çelik, Demokrat Parti olarak demokrasiye sahip çıkacaklarını söyledi.

Denizli Demokrat parti İl Başkanı Aşkın Çelik, şunları ifade etti:

“Sokaklarda olan, darbeye karşı duran insanlarımıza minnet duyuyor, bununla anlattığımız için Allah’a hamd ediyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz”

 

“Hamdolsun, demokrasimizin en uzun gecesini, darbe teşebbüsünü akamete uğratarak geçirdik!

Dün gece Şerefli Türk Ordusu içinde yuvalanmış bir gurup darbeci zihnin, millet iradesini bir kenara bırakıp kendi iradelerini silah zoru ile kabul ettirme girişimleri sonuçsuz kalmıştır.

1960 yılından başlayarak Türkiye’nin acı ile tecrübe ettiği darbeler dün ordu içinde “paralel” bir komuta kademesinde yeniden sahneye konmak, dünü darbelerle çalınan ülkemizin geleceği de zapt edilmek istenmiştir.

Kendi emellerini ülkenin emellerinden evla gören bu zihniyetin, bu çirkin ve hain girişimi milletimizin vakar ve feraseti ile ezansız kalmayacak olan minarelerimizin katkısı ve iman ile önlenmiştir.

Yaşanmış olan bu tehlikenin atlatılmış olmasından ötürü, bedeli ne olursa olsun ödemeye hazır olarak sokaklarda olan, darbeye karşı duran insanlarımıza minnet duyuyor, bununla anlattığımız için Allah’a hamd ediyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

 

Varlık nedeni milletin güvenliği olan askerimizi, milletin güvenliğine karşı kullanmaya yeltenen bu çirkin girişim, maalesef 161 insanımızın hayatını kaybetmesine, şehadetine, bu milletin evlatlarının birbirine silah doğrultmasına neden olmuştur.

 

“Bedel ödemeyi 27 Mayıs'ta göze alabilmiş olsaydık,

ne Eylüller ne Şubatlar ne de dün gece yaşanabilirdi”

 

Dün geceden bu yana ödenen bedel ülkemizin demokrasi hamuruna büyük bir katkı sunmuştur. Ancak bilinmelidir ki bedel ödemeyi 27 Mayıs'ta göze alabilmiş olsaydık, ne Eylüller ne Şubatlar ne de dün gece yaşanabilirdi.

 

İnsanımızın hayatını kaybetmesine sebep olan, demokrasinin maddi simgesi haline gelmiş Gazi Meclis’in savaş uçakları ile bombalanmasından sorumlu bu girişimin müsebbipleri hiçbir surette milletimizin mensubu olamazlar.

 

Yanlışlığı ülkemiz için birçok defa ispat edilmiş darbelerin, demokrasiye müdahale denemelerinin kabul edilebilir, savunulabilir bir yanı yoktur.

 

Milletin iradesi ile seçilmiş olan iktidarın, demokratik teamüllere uygun bir biçimde ve demokrasi inancımız doğrultusunda böyle bir yöntemle yönetimden el çektirilmesi kabul edilemez.

 

1946 yılından bu yana sahip olduğumuz inanç ve kararlılıkla, demokrasinin ve milletimizin yanında olduğumuzun bilinmesi ve milletimizin her türlü riskten emin olması en büyük temennimizdir.

 

Bugüne kadar yaşanmış darbelerin gerçek mağdurları olarak, bedellerini gerçekten ödeyenler olarak demokrasiye sahip çıkacağımızın bilinmesini istiyoruz.

 

Geçmişte olduğu gibi bugün de ordu içinde millete karşı, ülke güvenliğine karşı girişilmiş bu hareket, bu terör eylemi topyekûn Türk Silahlı Kuvvetlerine mal edilemez, edilmesine izin verilmeyecektir.

 

Bu kritik aşamada tüm siyasi aktörler ve kurumlar seçilmiş cumhurbaşkanı ve hükümetin yanında olmalıdır.  Bu bilinçle bir milli mutabakat siyaseti evresine geçilmesini elzem görüyor, basta siyasi erkin temsilcileri, cumhurbaşkanı ve AKP Hükümetini bu makulun etrafında birleştirici sorumlu bir tutum almaya davet ediyoruz.

 

Bu makul ve sorumlu tutumun zemini TBMM'dir.

 

Unutulmamalıdır ki darbeler adaletin ve insanlığın idamıdır. Adaletin ve insanlığın yaşamasını sağlayacak olan demokrasiye olan inancımızdır, inancımız tamdır.

 

Gücün yegâne kaynağı yüce millettir.”

Denizli Demokrat Parti İl Başkanı Aşkın Çelik 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.