DAVUTOĞLU DENİZLİ'DEN İKTİDARA SESLENDİ

DAVUTOĞLU DENİZLİ'DEN İKTİDARA SESLENDİ

Denizli'de yaptığı konuşmada, iktidarın İsrail ile ticareti kesmesi için pankart açanların gözaltına alınmasını 28 Şubat sürecine benzetti. Davutoğlu, İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programına da katıldı.

A+A-

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sema Silkin Ün'e destek için geldiği Denizli'de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Meydanda partisinin seçim standını ziyaret eden Davutoğlu, Gazi Bulvarında esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Davutoğlu, Direniş Çadırı sivil inisiyatifi tarafından İsrail'le ticareti durdurulması için Candoğan Parkında düzenlenen basın açıklamasına katılarak konuşma yaptı.

Eşi Sare Davutoğlu ve parti yöneticileri ile Denizli'ye gelen Davutoğlu, şehir turu yaparak Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sema Silkin Ün'e destek istedi. Sevindik Pazaryerinde esnaf ve vatandaşlarla buluşan Davutoğlu, Kınıklı'da kampus bölgesinde gençlerle bir araya geldi. Davutoğlu, akşam partisinin il başkanlığınca Deda Düğün Salonunda düzenlenen iftar programına katıldı.

"CESETLER BAĞIRLARA BASILIYOR"

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, İsrail'le ticareti durdurulması için Candoğan Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına katılarak konuşma yaptığını hatırlattı. Gazze ile ilgili basın açıklaması yapan gençleri alnından öptüğünü söyleyen Davutoğlu, "Gazze'de savaş sürerken İsrail ile hala ticareti kesmeyen Ankara’daki vicdansızlara, iktidardaki ahlaksızlara, iktidardaki her türlü ilkeyi terk etmiş riyakarlara bir mesaj ilettiler. "İsrail ile ticareti kes." Orada da bir konuşma yaptım. Şu ramazan gecesi biz bayrama doğru yürürken Gazzeliler ölüme doğru yürüyor. Biz bayramda çocuklarımızın torunlarımızın kardeşlerimizin alnını okşamayı, bağrımıza basmayı düşünürken Gazzeli anneler babalar hayatını kaybetmiş çocuklarının cesetlerini bağırlarına basıyorlar. 'One minute' denildiğinde ve o savaşlarda Türk bayraklarını taşıyan o Gazzeliler şimdi yürekleri yanarak şu manzarayı görüyorlar. Gazzeli direnişçiler gece tünellerden çıkarak halkın açlığını gidermek için İsraillilerin barındıkları yerlere baskın yaptıklarında İsrailli askerlerin yedikleri kullandıkları konservelerin hepsinin Türkiye’den gittiğini görüyorlar" dedi.

DAVUTOĞLU DENİZLİ'DEN İKTİDARA SESLENDİ

28 ŞUBAT BENZETMESİ

İsrail askerlerinin içtiği suların Türkiye'den gittiğini ifade eden Davutoğlu, "Hiç kimse yalan söylemesin. 'Efendim Filistin'e gidiyormuş onlar.' Hayır, İsrail askerlerinin suyu da, gıdası da, İsrail uçaklarının yakıtı da, İsrail’in Mescid-i Aksa'yı çevirmek için aldığı dikenli tel de, o işgalci yerleşimcilerin yaptığı binaların demiri çimentosu da Türkiye’den gidiyor. Yazıklar olsun. Şimdi üzerinde Made in Türkiye yazan albayraklı konserve kutularını gördüklerinde Filistinlilerin yüreği kan ağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanı ne yapıyor? Mitinglerde 'İsrail’le ticareti kes' diye haykıran gençleri tutuklatıyor, gözaltına aldırıyor. 28 Şubat zihniyetidir bu. 28 Şubat da Kudüs mitingi oldu diye, Kudüs toplantısı oldu diye başlamıştı" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU DENİZLİ'DEN İKTİDARA SESLENDİ

"DENİZLİ'Yİ GELECEĞE HAZIRLAMAK İÇİN VARIZ"

İftar programında Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sema Silkin Ün de birer konuşma yaptı. Milletvekili olduğunda parti rozetini çıkarıp hangi partili olursa olsun bütün Denizlililerin hizmetkarı olduğunu belirterek, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi genel başkanlarının kararıyla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu hatırlatan Ün, "Ama Sema Silkin Ün bambaşka bir şey söylüyor. Biz diyoruz ki Denizli'yi geleceğe hazırlamak için varız. Biz sadece dünü bugünü konuşmuyoruz, biz Denizli'nin geleceğini konuşuyouz. Denizli'yi bir dünya kenti yapmak için, Denizli'nin üreten insanlarını dünya ile buluşturmak için çalışıyoruz. Bu vizyonu da ancak sizlerle birlikte başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.