Dayanışma Ve Çalışmanın Zaferi

Dayanışma Ve Çalışmanın Zaferi

Çal’da bir grup çocuk, mahallelerinde bulunan ve kullanılmayan ilkokulun bahçesindeki içi toprak ile dolu süs havuzunu, kendi olanakları ile temizleyerek, aralarında para toplayıp kaydıraklı yüzme havuzuna dönüştürdüler.

A+A-

Çal'ın kırsal Alfaklar Mahallesi'nde sıcaktan kavrulan çocuklar, denize ve yüzme havuzuna da gidemedikleri için, serinlemek adına yeni bir yol buldular. Muhtar ve ailelerinden izin almış olan çocuklar, mahallerinde, önceki senelerde fiziki yetersizlik sebebi ile kapatılan eski ilkokul binasının bahçesinde olan ve zamanla içi toprak dolan süs havuzunu kendi olanaklarıyla yüzme havuzuna çevirdiler.

Kendileri Çalıştılar

2 gün boyunca havuzdaki toprağı boşaltmak için uğraşan çocuklar, daha sonra da naylon branda almak için aralarında para topladılar ama bu para branda alamaya yetmeyince devreye mahallenin bakkalı girdi ve onun desteği ile branda alındı.  okul bahçesinde bulunan eski kaydırak da sökülerek, havuzun kenarına yerleştirildi. Ailelerinin de yardımı ile havuz temizlenerek, su ile dolduruldu.

Yorgunluklarını Havuzda Attılar

Her şey tamamlandıktan sonra çocuklar, yorgunluklarını havuza girip attılar. Gün boyunca yüzerek, suda oyunlar oynayan çocuklar, keyifli bir gün geçirdiler. Kavurucu sıcaktan korunmak amacı ile güneş yağılarını da süren çocuklar, ara sıra havuzun etrafına yerleştirdikleri güneş semsiyelerinin altına serdikleri havlular üzerine uzanıp dinlendiler.

Havuzun 3 günde bir Çal İtfaiyesi ekiplerince boşaltılarak temizlendiği, suyunun ise köylüler tarafından doldurulduğu dile getirildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.