Değişiklik Zeytinliklerin Ölüm Fermanıdır

Değişiklik Zeytinliklerin Ölüm Fermanıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, zeytinliklerin maden faaliyetlerine açılması düzenlemesine tepki gösterdi.

A+A-

Çavuşoğlu, “Düzenleme derhal geri çekilerek, yerli üreticilerimize gereken destekler verilmeli, tarımda dışa bağımlılık en aza indirilmelidir” dedi.

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Maden Yönetmeliği’nde yaptığı değişikliğe tepki gösterdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yeni bir skandala imza attığını iddia eden Çavuşoğlu, “Enerji Bakanlığı’nın Maden Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle zeytinliklerin katledilmesinin önü açıldı. Düzenlemeyle elektrik üretiminde kullanılan kömür sahası ile zeytin ağaçları aynı yere rastlarsa, zeytinlikler şirket tarafından kesilebilecek. Üstelik bu düzenleme kamu yararı gerekçesiyle hayata geçiriliyor. Bu asla kabul edilemez” dedi.

Zeytinliklerin ölüm fermanı

Yapılan değişikliğin, zeytinliklerin ölüm fermanı olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Özellikle gıda sektöründe şerli üretimin ne kadar önemli olduğunu son günlerde yaşanan olaylarla görüyoruz. Tarım alanında kendi kendine yetebilen bir ülke iken, AKP’nin yanlış politikaları yüzünden nasıl dışa bağımlı duruma geldiğimizi, yaşanabilecek en küçük bir olumsuzlukta insanlarımızın gıdaya ulaşmakta nasıl güçlükler çektiğini, son birkaç gün içerisinde yaşadığımız yağ kuyrukları ile gördük. Tüm bunlar ortada iken AKP iktidarının ısrarla bu yanlışlarda direnmesi, halkımızı kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya getirmektedir” diye konuştu.

Çavuşoğlu açıklamasında, “Bu düzenlemenin nasıl bir kıyıma neden olacağını çok iyi biliyoruz. Yüzyıllardın bu topraklarda ekonomik değer üreten zeytinler, daha önce de AKP iktidarının hedefiydi. Tavas Avdan Mahallesinde ve çevre mahallelerde de vatandaşlarımız karşı çıkmıştı ve projeden geri adım atılmıştı. Ancak, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, yeraltı su kaynaklarıyla, ormanlık alanlarıyla, verimli topraklarıyla ve zeytinlikleriyle 3 buçuk milyon metrekare civarındaki tarla, acele kamulaştırılma kararı ile vatandaşın elinden aldı. Şimdi her zeminde yine direneceğiz ve buna asla izin vermeyeceğiz. Bu düzenleme ne madencilik ne de zeytincilik için sürdürülebilirdir. İktidar bu kararından derhal vazgeçmeli, yerli üreticilerin korunması ve desteklenmesi konusunda gerekli adımlar derhal atılmalıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.