Demokrat Parti Demirel'i Unutmadı

Demokrat Parti Demirel'i Unutmadı

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Aşkın Çelik ve Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel´in ölümünün 4.yıldönümü münasebeti basın açıklaması yaptılar.

A+A-

Aşkın Çelik yaptığı açıklamasında;

“Türk siyasetinin “baba”sı Süleyman Demirel’in vefatının üzerinden tam dört yıl geçti. “Barajlar kralı”, “Baba”, “Çoban Sülü” olarak anılan ve Cumhuriyet tarihinin kilit dönemeçlerinde hep adı geçen siyasetçilerden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, dört yıl önce bugün, tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti.

Demirel´in ölümünden bu yana geçen dört yıl içerisinde ülkede O´nun keskin zekasına, tecrübesine ve vakarına defalarca ihtiyaç duyulan anlar olduğunu söyleyen.  Çelik, “İki günlük mağduriyetlerini millete ‘çile’ diye satanlara karşın, gerçekten millet için cefa çeken Sayın Genel Başkanımızın hayatı; bugünün siyasilerine devlet adamlığını, siyaseti, demokrasiyi, hizmeti anlatan bir külliyattır” dedi.

9. cumhurbaşkanımız Süleyman Demireli’i Rahmetle minnetle şükranla anıyoruz. gelmiş geçmiş en büyük devlet adamıdır mekanı cennet olsun.” Dedi.

Demokrat Parti İl Başkanı Aykut Yıldırım ise açıklamasında şunları söyledi:

“40 yılı aşkın siyasi hayatında kendi deyimiyle Altı kez kalktığı başbakanlık koltuğuna yedi kez oturan" ve 16 Mayıs 1993'te Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı seçilen Türk siyasetinin fötr şapkalı "baba"sı Süleyman Demirel'i vefatının dördüncü yılında anıyoruz.

Demirel Türkiye’nin kalkınmasında, demokratikleşmesinde, vesayetin Türkiye’den kalkması noktasında önemli hizmetler yapmak için gayret sarfetti. Bunlar yadsınamaz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, devlet ve siyaset adamı olarak, ülkemizin gelişmesine ve kalkınma sürecine yaptığı katkılarla her zaman saygıyla yad edilecektir. 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Demirel'e vefatının yıl dönümünde Allah'tan rahmet niyaz ediyor, kendisini saygıyla ve minnetle anıyorum." Bu vesile ile yarın (pazartesi) günü saat: 1300'de mezarı başında Genel Başkanımız Sn Gültekin Uysal 'ın katılımı ile kendisini anmak törenimiz vardır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.