DENBİR Vakfı Öğrencilerle Geleceği Konuştu

DENBİR Vakfı Öğrencilerle Geleceği Konuştu

İstanbul’da etkinlikler sürdüren DENBİR Vakfı, gelenekselleştirdiği bursiyer öğrencileri ile buluşma toplantısının ilkini 23 Kasım sabahında yaptı.

A+A-

Kahvaltılı toplantıda öğrenciler ile Vakıf Yönetimi kaybolan meslekler ve nasıl bir gelecek bizi bekliyor konusunu tartıştı.

Gazeteci Celal Kazdağlı, medya örneğinden hareketle mesleklerin nasıl değiştiğini anlattı. Öğrencilerin soru ve katkılarıyla renklenen program tecrübe aktarımından ziyade tam anlamıyla gelecek sorgulamasına dönüştü.

Örencilerin İstanbul deneyimlerini birbirlerine aktarma, kendi aralarındaki arkadaşlıkları pekiştirme ve İstanbul’da yaşayan Denizlililerin tecrübe aktarımına yönelik her ay gerçekleşen kahvaltılı toplantının ilkinde konuşmacı gazeteci Celal Kazdağlı’ydı. Haliç kıyısında Clarion Otel’de gerçekleşen kahvaltılı toplantıda Celal Kazdağlı, son 40 yılda medyada yaşanan değişim üzerinden mesleğin aldığı yeni biçim ve mecraları anlattı. Bu süreçte medyanın teknolojik olarak kendisini nasıl yenilediğini ve her yenilemede eski çalışanlarının bir kısmının mesleği kaybettiğini anlattı.

1980’den 2010’a kadar medya Türkiye’de daha çok teknolojik yeniliklere giderken, son 10 yılda niteliğin tümüyle değiştirdiğini anlatan Celal Kazdağlı “2009’da medyada çalışan 100 kişiden 60 kişisi bugün mesleğini kaybetti” dedi. Bunun yaşanan özel şartlardan kaynaklanmadığını ifade eden Kazdağlı şunları söyledi:

“Medyanın yapılış biçimleri ve mecraları tümüyle değişiyor. Klasik, geleneksel medyanın yerini şimdi dijital medya almış durumda. Sosyal medya, YouTube gibi mecralar kağıdın ve televizyonun önüne geçti. Sosyal medya kullanımını, iletişimini bilmeyen bu meslekte iş bulamaz. Klasik medya yok oluş sürecinde. Yerine sosyal medya geliyor. Bu değişim sadece medyada değil hemen her sektörde aynı. Bugün okuduğunuz alanlarda yarın iş bulmanız mümkün olmayacak. Yepyeni bir dünyaya doğru gidiyoruz. Bu biraz 1700’lerde ortaya çıkan sanayi devriminde yaşanan kırılma gibi. Endüstri devrimi bütün toplumları ve kurumları nasıl değiştirdiyse, şimdi yaşanan büyük kırılma ondan daha fazla hayatı etkileyecek. Mevcut olan pek çok şey yok olup giderken, yeni olan şeyler ortaya çıkacak. Kendini bu değişime hazır eden, ilerde büyük fırsatlar elde edecek. Ancak bu değişim süreci sancılı olacak.”

DENBİR’in toplantısına değişik üniversitelerde okuyan 100 civarında öğrenci katıldı. Yönetimi memnun eden en önemli hususlardan biri ise kız öğrencilerin çoğunlukta olmasıydı. Başta DENBİR Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Uysal ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ünal Kurt olmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri, Uğur Karahasanoğlu, Doktor M. Gürhan Bilgiç, Mustafa Sarıtaş, Musa Sönmez, Nidai Erdem, Ünsal Uysal, İsmet Saraçoğlu ve Sercan Türk de öğrencileri yalnız bırakmadı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.