Deneyimlerini Aktardı

Deneyimlerini Aktardı

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde yapılan IV. Spor Bilimleri Etkinlikleri, Okan Buruk söyleşisiyle başladı

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin bu sene 4.sünü yaptığı ‘Spor Bilimleri Etkinlikleri’ PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan açılış töreni ve daha sonra Okan Buruk ile yapılan söyleşiyle başladı.

Törenin açılışında sırası ile Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi ve IV. Spor Bilimleri Etkinlikleri Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Gökçe Erturan İlker, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ağbuğa konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgüt Mülazımoğlu’nun katkılarıyla PAÜ Rekreasyon Bölümü Öğrencileri’nce yapılan Cardio Drum Gösterisi ile açılış programı sonlandı.

Gösteriden sonra ise IV. Spor Bilimleri Etkinlikleri’nin ilki; Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Utku Alemdaroğlu’nun moderatörlüğünde, Eski Milli Futbolcu ve Akhisarspor’un Teknik Direktörü Okan Buruk’la yapılan söyleşiyle oldu.

ZOR BİR SÜREÇ

Gerçekleştirilen söyleşide öğrencilere futbol kariyerinden değişik anılar anlatan Okan Buruk, futbol kariyerinden teknik direktörlüğe geçmenin zor bir süreç olduğunu ifade ederken, teknik direktörlüğün de futbol oyununda olduğu gibi bir takım işi olduğunu ve daha fazla sorumluluk alınmasının gerekliliğini belirtti. Teknik yardımcılar, analizci, kondisyoner, mentörden meydana gelen 7 kişilik geniş bir teknik ekip ile çalıştıklarını ifade eden Buruk, öğrencilere bu dönemlerde iş bulmanın zor olduğunu bu nedenle yapılan işin en iyisini yapmak gerektiğini anımsattı. Söyleşide bunun yanında öğrencilerden gelen sorulara da cevap veren Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk’a, söyleşiden sonra günün anısına plaket ve hediye sunuldu.

2-4 Mayıs tarihlerinde sürecek etkinlikler çerçevesinde beden eğitimi ve sporda teknoloji kullanımı, girişimcilik, fitness sektörü vb. konularda; 4 panel, 2 seminer, 3 çalıştay ve değişik sosyal etkinlikler ile yapılacak. Etkinlikler çerçevesinde, doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencileri sektörde başarılı kişiler ve uygulamaları yakından görme olanağı yakalarken, aynı zamanda kendi projelerini de sunma fırsatı bulacaklar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.