DENİB Tanzanya Büyükelçisini Ağırladı

DENİB Tanzanya Büyükelçisini Ağırladı

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Elizabeth Kiango Kiondo, Denizli İhracatçılar Birliği’ne ziyarette bulundu.

A+A-

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan toplantıda iki ülke arasındaki ortaklık fırsatları değerlendirildi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Denizli’ye gelen Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Elizabeth Kiango Kiondo, Finansal Ataşe Stella Kasomangala ve Koordinatör Göksel Seçilmiş ile DENİB Yönetim Kurulu arasında bir toplantı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Sayın Büyükelçi’ye nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı ve şunları söyledi:

“Afrika kıtası ihracatımız için önemli bir pazar konumunda. Tanzanya da, Doğu Afrika’da stratejik konuma sahip bir ülke. Sahip olduğu üç limanın yanı sıra 400 kilometrelik sahil alanıyla da turizm alanında da güçlü bir ülke.

Fırsatlar Değerlendirildi

Bugünkü toplantımızda Tanzanya ile Denizli arasındaki işbirliği fırsatlarını değerlendirdik. Tanzanya’yı Afrika’nın gelecek vadeden ülkelerinden biri olarak görüyoruz. Sayın Büyükelçi Kiango Kiondo’ya çok teşekkür ediyoruz. Denizli’nin ihracat yapısını ve Tanzanya’daki genel ekonomik duruma ilişkin karşılıklı görüş alış verişi gerçekleştirdik. Bizim için çok verimli bir toplantı oldu.”

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Elizabeth Kiango Kiondo ise nazik ev sahipliklerinden ötürü Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu’na teşekkür ederek Tanzanya ile Türkiye’nin şu andaki dış ticaretinin yıllık 250 milyon USD seviyelerinde seyrettiğini, hedefin bu rakamı 500 milyon USD’ye taşımak olduğunu söyledi.

Toplantıda Tanzanya’nın ekonomik yapısı ve Denizli ihracatına ilişkin sunumlar yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.