DENİB Yeni Heyetleri Ağırladı

DENİB Yeni Heyetleri Ağırladı

Ekonomi Bakanlığı'nın destekleriyle Denizli İhracatçılar Birliği'nin koordinesinde sürdürülen Denizli Ev Tekstili Yurt Dışı Pazarlama Takımı I-II Ur-Ge Projeleri faaliyetleri yoğun bir şekilde sürüyor.

A+A-

Geçen dönemlerde yurt dışında pek çok faaliyet yapan, dünyanın farklı ülkelerinde en prestijli fuarlara ve hedef ülkelerde gerçekleştirilen ikili görüşmelere katılım sağlayıp Denizli ev tekstili sektörünün tanıtılmasına katkıda bulunan Denizli İhracatçılar Birliği URGE Projesi çerçevesinde 7-8 Mayıs 2018 tarihlerinde Kuzey Avrupa Ülkeleri Alım Heyeti’ni; 9-10 Mayıs 2018 tarihlerinde ise Batı Avrupa Alım Heyeti’ni konuk etti.

7 Mayıs 2018 Pazartesi günü Denizli Dedeman Park Otel'de İsveç, Finlandiya ve İzlanda ülkelerinden gelen 6 alıcı şirketle proje katılımcısı 12 firma; 9 Mayıs Çarşamba günü ise Anemon Denizli’de Almanya, Avusturya, İspanya, İtalya, İngiltere, Polonya olmak üzere 6 farklı ülkeden gelen 8 farklı şirket temsilcisiyle 11 proje katılımcısı firma ikili iş görüşmelerini yaptı.

Yapılan 2’li görüşmelerden sonra 2 gün süresince yurtdışından gelen toplamda 14 firma temsilcisi proje katılımcısı firmaları yerlerinde ziyaret ettiler. Fabrika ve showroomlarını gezdiren Denizlili proje katılımcısı firmalar görüşmelerin çok verimli geçtiğini dile getirdi.

Denizli İhracatçılar Birliği’ni ziyarette bulunan Kuzey Avrupa Alım Heyeti ve Batı Avrupa Alım Heyeti temsilcilerine DENİB Başkan Vekili Sn. İbrahim Uzunoğlu ve Komite Başkanlarız Ahmet Zora ve Osman Nuri Kes tarafından alıcılara ziyaretlerinden ötürü teşekkür edilip Denizli ve DENİB faaliyetleri ile alakalı bilgiler sunuldu. Yapılan ikili görüşmeler ve fabrika/showroom ziyaretlerinin alıcılar ve firmalar açısından çok olumlu geçtiği düşünülürken kurulan ticari bağların öneminden de bahsedildi. Gerçekleştirilen görüşmelerde, alıcıların Türkiye’yi beklediklerinin çok üzerinde buldukları söylenirken Türk havlusunun ve Türk ev tekstili ürünlerinin kalitesi ile Çin, Pakistan, Hindistan gibi  ülkelerden önde olduğu ifade edildi.

Denizli Ev Tekstili Sektörüyle Gücünü Göstermeye Devam Ediyor.

Yapılan alım heyeti faaliyetleri ile alakalı açıklamalar yapan DENİB Başkan Vekili İbrahim Uzunoğlu, Denizli’nin ülkemizin ev tekstili ihracatının yarısını tek başına yaptığını vurguladı ve 6 senedir faaliyetlerini son derece başarılı bir biçimde sürdüren çok farklı kıtalarda ve 10'un üstünde ülkede farklı faaliyetlere katımda bulunan Denizli Ev Tekstili Yurt Dışı Pazarlama Takımı Ur-Ge Projesi, 2 önemli alım heyetini daha Denizli’de ağırladığını belirtti.

Yapılan Kuzey ve Batı Avrupa Alım Heyetleri çerçevesinde 9 değişik ülkeden gelen toplamda 15 firma yetkilisi Denizlili firmalar ile hem görüşme fırsatı buldu hem de fabrikalarda yerinde inceleme yapma şansını elde etti. Son derece verimli geçen 4 günlük süreçte, Denizli İhracatçılar Birliği üye şirketleriyle beraber Denizli ev tekstili sektörünü tanıttı. Denizli Ev tekstili sektöründeki gücünü göstermeyi sürdürüyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.