Denizi'de de Sağlıkçılar 2 Gün İş Bırakıyor

Denizi'de de Sağlıkçılar 2 Gün İş Bırakıyor

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu, sağlıkta şiddet, özlük hakları, çalışma koşullarının düzelmesi için yarın ve 2 Ağustos’ta 2 günlük iş bırakacak. Denizli’deki sağlıkçılar, yarın saat 12.30’da Denizli Devlet Hastanesi Başhekimliği önü

A+A-

Kamuda sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda faaliyet gösteren 19 sendika ve 2 aile hekimliği federasyonu bir araya gelerek Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu’nu (SABİM) oluşturdu. SABİM Platformu, 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin başlayacağı 1-2 Ağustos günlerini kapsayan tarihlerde tüm yurtta iş bırakma eylemi yapılacağı duyurdu.

Ülke genelinde bütün hastanelerde sağlık alanında şiddetin önlenmesi, özlük haklarındaki erozyonun ve eşitsizliğin giderilmesi, yoksulluk sınırının üzerinde gerçek bir maaş verilmesi, ödeneklerin ekonomik gerçeklere eşit hale getirilmesi, çalışma koşullarının insanca sağlık hizmeti verilecek hale getirilmesi, her seviyede liyakate dayanan yönetici atamaları yapılması için uygulanacak iş bırakma eylemine katılımın geniş olması bekleniyor.

SABİM Platformu’nun Denizli temsilcileri de yarın başlayacak ve 2 gün sürecek iş bırakma eylemine katılacak. Yarın saat 12.30’da Denizli Devlet Hastanesi’nde bir araya gelecek olan üyeler, burada bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.