Denizli 2018 LGS’de Türkiye İkinci Oldu

Denizli 2018 LGS’de Türkiye İkinci Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 Liselere Geçiş Sistemi çerçevesinde yapılan Merkezi Sınav uygulamasının istatistiki sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

A+A-

Türkiye çapında 2017-2018 eğitim öğretim senesinde 8. sınıftan mezun olan 1.192.799 Öğrenciden 971.657’sinin ( yüzde 81,46) sınava katılmasıyla gerçekleşen merkezi yerleştirme ile yerleşen öğrencilerin sınavda Denizlili öğrenciler; sayısal ve sözel bölümlere ait testlerdeki ortalamalarla Türkiye 2. si olarak büyük bir başarıya imza attı.

Projeler Başarı Olarak Geri Dönüyor

Eğitimde nitelik ve niceliğin artırılmasına yönelik 2008’de hayata geçirilmiş olan “Denizli Eğitiminde Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi (DEBİP) ve  2016-2017 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen “Eğitimde Değerler Eğitimi Programı (EDEP)”  projeleri İlimize  ulusal başarı olarak geri dönmekte.

 

Geçmiş senelerde olduğu gibi gelecek senelerde de başarıların artarak devam edeceği inancı ile; İlimizi gururlandıran bu başarıda payı olan başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, değerli öğretmen ve yöneticilerimizi, saygıdeğer velilerimizi ve emeği olan herkesi kutluyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.