Denizli AB İle İçiçe Olan Bir Şehir

Denizli AB İle İçiçe Olan Bir Şehir

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ziyarette bulundu.

A+A-

Başkan Osman Zolan ziyarette yapmış olduğu konuşmasında, Büyükelçi Berger ve yanındaki heyeti ağırlamaktan memnun olduğunu belirtti. Denizli ilinin kendi içinde bir çok güzellikleri barındırdığını dile getiren Başkan Osman Zolan, Denizli’nin, başta tekstil olmak üzre, sanayi yatırımları ile büyük bir ihracat potansiyeline sahip olduğunu, bunun yanında sanayinin yanında yoğun bir turizm potansiyeline de sahip olduğunu, başta Pamukkale olmak üzre antik kentleri, doğal güzellikleri olan bir kent olduklarını, bunun yanında bir tarım kenti olduklarını belirtti ve pek çok proje yapıp AB fonlarından faydalandıklarını, Denizli’nin ileriye giden ve AB ile iç içe olan bir şehir olduğunu söyledi.

 

Büyükelçi'den Başkan Zolan’a teşekkür

 

Berger ise, Denizli’de olmaktan memnun olduğunu, bu şehirde birçok farklı değerin birleşiminin olduğunu, sanayiden turizme, sağlık turizminden arkeolojik alanlara dek kombinasyonların olduğunu, hem kendilerini kabul ettikleri için hem de uzun seneler AB ile sürdürdükleri işbirliğinden ötürü teşekkür ettiklerini,  belirtti. Berger, ziyaret anısına Başkan Zolan’a Türkiye’de uygulanmış olan projelerde üretilen ürünlerden sundu. Başkan Zolan ise konuk Büyükelçi'ye Denizli’ye özgü Çeşm-i Bülbül armağan etti.

 

Cam Horoz Hatırası

 

Ziyaretten sonra AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’la 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki cam horoz heykelinin önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.