Denizli AGD’den Fetih Gecesi Programı

Denizli AGD’den Fetih Gecesi Programı

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1391. yıl dönümünü kutlandı.

A+A-

AGD Denizli Şubesi tarafından, Mekke'nin fethinin 1391. yıl dönümü dolayısıyla Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezinde "İnsanlığa bir inşirah Mekke'nin fethi" programı düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi tarafından, "İnsanlığa bir inşirah Mekke'nin fethi" temasıyla gerçekleşen fetih programına birçok siyasi parti yetkilisi ve STK Temsilcisinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Siteler Camii İmam Hatibi Hasan Soyuçok’un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk yaptı.

Genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır.

Kâbe'nin yeryüzündeki bütün Müslümanların kıblesi, Mekke'nin de şehirlerin anası olduğunu belirten Öztürk, "Biz, şehirlerin anası Mekke'nin fethinin önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz. Genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır. Fetih, kalpleri Allah'a açmaktır ve birilerinin dediği gibi işgal yağma ya da talan değildir. Fetih, aklın hurafeden kurtulup hakikate açılmasıdır. Fetih, yönetimin zulümden kurtulup adalete açılmasıdır. Fetih, tabiatın yağma ve talandan kurtulup yaşamın devamına açılmasıdır.  Fetih Müslümana, işgal kâfire yakışır. Fetih denince aklımıza Resul-i Ekrem Efendimiz ve Mekke'nin Fethi, Hazreti Ömer ve Selahaddin Eyyubi ile Kudüs gelir. Mekke silah olmadan ve kan dökülmeden nasıl fethedilmiş, gençlerimizin bunu anlamasını istiyoruz. Bilakis 'kan dökülmesin, barış olsun, işgaller olmasın' diye gece gündüz çalışmaktır." ifadelerini kullandı.

"Gencimizin süsü güzel ahlaktır"

Müslüman olsun ya da olmasın komşuları açken tok yatmaktan ar eden bir topluluk olduklarını ifade eden Öztürk, "Biz inanıyoruz ki komşusu açken bile bile tok yatan, güzel bir ahlakla ahlaklanmamıştır.

Yine biz inanıyoruz ki, buradaki gençlerimize yakışan en güzel takı güzel ahlaktır. Gencimizin süsü güzel ahlaktır. Ahlak, kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de istemektir." dedi.

"Biz kötülüklerin değil iyiliklerin, güzelliklerin ve hayrın yayılmasını istiyoruz"

Kötülükleri, çirkinlikleri çoğaltmak için değil, iyilikleri, güzellikleri çoğaltmak için var olduklarını dile getiren Öztürk, "Bizim gündemimizde hak vardır, hakikat vardır, adalet vardır, merhamet vardır, vicdan vardır, iyilik vardır, güzellik vardır. Hem bu şehirde hem de tüm yeryüzünde iyi ve güzel, doğru ve faydalı ne iş varsa onların çoğalmasını istiyoruz. Biz, kötülüklerin değil iyiliklerin, güzelliklerin ve hayrın yayılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof Dr Ali AKPINAR’ın Mekke'nin Fethini konu alan konuşmasında ;“Rabbimizin bir adı da el-Fettâh’tır. O, gönülleri ve mekanları hakikatlere açandır. Bunun için fethe hazır olmak ve mekanları fethe hazır etmek gerekir.

Kitabımızın ilk suresinin bir adı da Fatiha’dır. O, Yüce Rabbimizle iletişim kurmanın kapısını aralayan suredir. Yüce Rabbin, kulu ile hasbihali demek olan Kelamullah Fatiha suresiyle açılmaktadır.

Kur’ân’daki bir suremizin adı da Fetih suresidir. Fetih suresi, Hicretin 6. Yılında inmiştir.” Diyerek fethin ne olduğunu ifade etti ardından Mekke’nin fethine giden süreci ve müslümanların fetihten ne anlamamız gerektiği üzerinde durarak

“Fetih ruhunu yaşatmak için fethi yalnızca Mekke’nin yahut İstanbul’un fethi gününde hatırlamak yeteli değildir. Fetih kutlamasını yalnızca bir mekanda yapmak da kafi değildir. Fetih ruhunu taze tutabilmek için Fetih suresiyle kuşanmak ve her mekanda ve her zamanda fethi gündemde tutmak, yüreklerin fethini fetih listesinin başına koyup canla başla çalışmak gerekir. Bu gerçekler ışığında Fetih Haftasında, Fetih suresini içselleştirerek, metin-meâl ve tefsiriyle birlikte bir kez daha okuyalım öyleyse”

Programda, sinevizyon gösterileri,Sanatçı Osman Gündüz’den Ezgi ve marşlar, AGD Ortaokul Komisyonu Kaşif grubu öğrencileri oratoryo sunumu ve Liseler komisyonunun tiyatro gösterisi yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.