Denizli AK Partide Bu Pazar Temayül Var

Denizli AK Partide Bu Pazar Temayül Var

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Pazar günü yapılacak temayül öncesinde açıklamalarda bulunan AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, süreç ve izlenecek yol haritasına ilişkin bilgiler vererek, temayülün hayırlı olmasını diledi.

A+A-

 Adalet ve Kalkınma Partisi’nde 25. dönem Denizli Milletvekilliği genel seçimlerinde aday adaylık başvurusu yapanların değerlendirilmesi ile ilgili olarak yapılacak olan teşkilat içi temayül yoklaması 1 Mart 2015 Pazar günü EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. Saat 10.00’da başlayacak temayül yoklaması saat 16.00’da sona erecek. Temayül yoklaması öncesinde yazılı bir basın açıklaması yapan AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, 20 aday adayının isimlerinin oylanacağını ifade etti. Tatlı bir rekabetin yaşanacağını aktaran Başkan Tin, “Partimizden milletvekili aday adayı olan ve yeni Türkiye hedefinde bir tuğla daha koymak isteyen arkadaşlarımız bir süredir seçim çalışmalarını sürdürüyor. Denizli teşkilat olarak her aday adayına eşit mesafede yaklaşıyor ve bizden istedikleri her türlü yardımı yapıyoruz. Bu süreçten sonra Pazar günü gerçekleşecek teşkilat içi temayülde oy verme işlemi gerçekleşecek. Partimize, Denizlimize ve aday adaylarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Temayül yoklamasında kimlerin oy kullanacağı konusunda da bilgiler veren Başkan Tin, “Temayül yoklamasında yaklaşık 2 bin 50 kişinin oy kullanacak. Oy kullanacak teşkilat mensuplarımız ise eski il başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, disiplin ve demokrasihakem kurulu üyeleri,ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe gençlik ve kadın kolları yönetim kurulu başkanı ve asil üyeleri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve patimize mensup ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerimiz, mahalle başkanları ve temsilcilerimiz, parti kurucuları ve 22.23 ve 24. Dönem milletvekilleri ikamet ettiği seçim çevresinde temayül yoklamasında oy kullanacak” dedi.

GENEL MERKEZE GİDECEK

Oy verme işlemi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Tin, “Katılımcılar, tercih listesinde dilediği aday adaylarını işaretlemek sureti ile tercihlerini belirtecekler. Tercih listesindeki işaret sayısı o seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısı kadar olacaktır. Yani Denizlimizde 7 milletvekili sayımız olduğu için 7 tercih yapılacak. Sayım döküm işlemleri, genel merkez seçim işleri ve teşkilat başkanlığımız tarafından görevlendirilen aynı zamanda temayül yoklamasında da gözlemci olarak bulunacak olan komisyon üyelerinin nezaretinde yapılacak.  Oy kullanma usulünde dikkat edilmesi gereken en önemli husus, seçilecek milletvekili sayısınca işaretlenen tercih listelerinin dikkate alınacağıdır. Oy kullanacak olan hazirunun  bu anlamda dikkatli davranması önem taşımaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.