Denizli Alperenleri Sessiz Kalmadı

Denizli Alperenleri Sessiz Kalmadı

Doğu Türkistan'da meydana gelen zulüm ile alakalı Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Denizli İl Başkanı Furkan Gezer tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

A+A-

Gezer yapmış olduğu açıklamada," Bu olay Türkiye'nin birinci meselesi olmalı, soydaşlarımız orada can çekişirken, namusumuza el sürülürken biz burada hiç bir mesele ile meşgul olamayız" dedi.

"Çin'e yaptırım uygulamak kaçınılmaz hale geldi"

Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığını soykırım olarak nitelendiren Alperen ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Furkan Gezer yaptığı basın açıklamasında bu konunun siyaset üstü olduğunu. Her kesimin buna ses getirip devlet olarak  ta Çin'e karşı yaptırımlar uygulamanın kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.

"Bu durum siyaset üstüdür!  Herkesin ses çıkarması tepki koyması gerekir"

Gezer açıklamasında şu ifadelere yer verdi," Doğu Türkistan bizim doğduğumuz topraklardır. Zalim Çin bir takım işkence ve insanlık dışı hareketlerle insanlığı öldürmektedir. Ancak Çin bilmelidir ki o toprakların asıl sahibi Türklerdir! Eğer bir Çinli bu zulmü yapıyorsa tarihten bir haberdir.Mete gibi Kürşat gibi yiğitleri unutmuş, Çin Seddi'ni sadece mimari bir yapı olarak görmektedir. Türklerin yarasına basarsanız bir bozkurt nidası ile öcünü alacağını unutmaktadır. Bizlere düşen asli görev ise bu zulme artık hem Devlet olarak hem de millet olarak dur demektir. Bu olay siyaset üstü hale gelmiştir. Burada yapılan ahlaksız hareketler tarihin kitabını yazmış Türklere hakaret niteliğindedir. Bizler artık kendimize gelip bu talihsiz olaya hangi siyasi görüşte olursak olalım dur demeli, yaptırımlarla buna tepkimizi koymalıyız. Bu necip millet aç kalır ama muhtaç kalmaz, 3-5 kuruşa peşkeş çekilecek toprak asla Doğu Türkistan değildir. Ticari kar amacıyla mağdur edilecek toprak asla Doğu Türkistan halkı yani soydaşlarımız değildir. Biz bu talihsiz olaya artık devlet erkanlarından bir ses bir yaptırım bekliyoruz "dedi.

"Biz Alperenler olarak Asla Susmayacağız"

Devlet yaptırım uygularsa tüm dünya buna duyarsız kalmaz diyen Alperen Ocakları denizli İl Başkanı Furkan Gezer," Şehit Liderim Muhsin Yazıcıoğlu'nun da dediği gibi 'Eğer İslam dünyası Müslüman arıyorsa Doğu Türkistan Müslümandır... Eğer Türk Dünyası Türk arıyorsa Doğu Türkistan Türk'tür' Biz Türk soydaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Tüm dünyaya bu basiretsiz davranışı ifşa etmeliyiz. Eğer biz devlet olarak bunu gün yüzüne çıkararak, yaptırım uygularsak tüm dünya buna sessiz kalmayacak. Kendini  bilmez Çin'e tepkiler konulacaktır. Türk'ün en büyük özelliği Alperen olmasıdır. Zalime Alp Mazluma Eren olmasıdır. Bu kan hüküm sürdüğümüz topraklarda gaddarca dökülmektedir. Bu sessizlik neden? Devlet erkanlarımızı derhal göreve bekliyoruz. Bu zulme ses çıkarmak vicdani olduğu kadar vatani görevimizdir. Zulme engel olamıyorsak bunu herkese duyurmak gerekmektedir. Devletimizi derhal soydaşlarımızın sesine kulak vererek gereğini yapmaya davet  ediyoruz. Biz Alperenler bu olay vuku bulduğu sürece asla susmayacağız "dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.