Denizli Anadolu Eğitim Sendikası'ndan Promosyon Açıklaması

Denizli Anadolu Eğitim Sendikası'ndan Promosyon Açıklaması

Denizli Anadolu Eğitim Sendikası İl Başkanı Ayşe Kan, yapılan promosyon anlaşmasının revize edilmesi gerektiğinizi söyledi.

A+A-

Anadolu Eğitim Sendikası Denizli İl Başkanı Ayşe KAN konu ile alakalı şu açıklamayı yaptı:

"Bilindiği üzere 23 Aralık 2021 tarihinde Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Pamukkale ve Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ve bağlı okul ve kurumların da görevli personelleri kapsayan maaş promosyon anlaşması 15 Şubat 2022 tarihinde sona erecek olması sebebiyle yenilendi.

16/02/2022 ile 15/02/2025 yılları arası 3 yıllık süreyi kapsayan promosyon ihalesini Yapı Kredi Bankası 7.760 TL ile en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. (Sonrasında ilave kredi kartlarına 500 TL yükleneceği belirtilmiştir)

Anadolu Eğitim Sendikası Denizli İl Temsilciliği olarak eğitim çalışanlarının promosyon ihalesi hakkındaki düşüncemiz ihalenin 2021 yılı enflasyon oranlarının çok yüksek çıkacağı dikkate alınmadan yapıldığı ve bu yüzden eğitim çalışanlarının zarara uğradığı yönündedir.

Nitekim ihale yapıldıktan sonra 2022 Ocak ayında yıllık enflasyon oranı % 36,8 çıkmış ve çalışanlara bu oranlara göre zam yapılmıştır.

Tüm bunlar dikkate alınarak promosyon ihalesi Aralık 2021’de değil de Ocak ayında yapılabilseydi çalışanlar için daha yüksek oranda bir anlaşma olabilirdi.

Bu gerekçemizi haklı gösteren örnekler fazlasıyla mevcuttur.

Örneklemek gerekirse; Muğla İlinde 11.000 TL, Kütahya Merkez İlçede 10.040 TL, Ankara Çankaya İlçesinde 9.550 TL, Kastamonu İlinde 11.800 TL  ile promosyon anlaşmaları enflasyon oranları göz önüne alınarak yapılmış eğitim çalışanları mağdur edilmemiştir. Benzer örneklemeleri çoğaltmak mümkündür.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Pamukkale ve Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde görev yapan eğitim çalışanlarının bu zararlarının bir an önce telafi edilebilmesi için Yapı Kredi Bankası ile yapılan promosyon anlaşmasının revize edilmesi zorunlu bir hal almıştır.

22.03.2022 tarih ve 46192484 sayı ile Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne İl Başkanı Ayşe KAN ve İl Teşkilat Başkanı Yaşar KURUN’nun imzalı dilekçe ile başvuru yapılmış ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tekrar değerlendirilmesi Milli Eğitim çalışanlarının menfaatine olacaktır. Kamuoyuna saygılarımızı sunarız.

Anadolu Eğitim Sendikası, sendikacılığın siyasetten bağımsız olması gerektiğini savunan bir tepki hareketi olarak doğmuştur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum