Denizli Barosu İranlı Mülteciler İçin Harekete Geçti

Denizli Barosu İranlı Mülteciler İçin Harekete Geçti

Denizli’de gözetim altına alınan İranlı 4 mülteci ile alakalı Denizli Barosundan bir açıklama geldi.

A+A-

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Denizli’de 20 Mart 2021 tarihinde Çınar Meydanı’nda İstanbul Sözleşmesi'nin feshini protesto eden bir eyleme katıldıkları gerekçesiyle İranlı 4 mülteci, 05.04.2021 tarihinde idari gözetim altına alınmışlardır. Gözaltı gerekçesi olarak “basın açıklamasına katılmaları” ve “pankart tutmaları” gösterilmiştir. Bu nedenle, haklarında idari gözetim kararı ve sınırdışı kararı verilmiş ve Aydın Geri Gönderme Merkezi’ne götürülmüşlerdir.

Anayasanın  34 maddesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 11. Maddesi ve Birleşmiş Milletler Siyasi ve Medeni Haklar Sözleşmesi’nin 21. Maddesi ile güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı herkesin sahip oluğu bir haktır. Ancak bu haklarını kullandıkları hakları gasbedilmiş; hem de bu hakları sebebiyle  haklarında idari gözetim kararı ve sınırdışı kararı verilmiştir.

Ülkelerine geri gönderilmeleri halinde hayati tehlike altında olacakları açık bir şekilde görülen kişiler hakkında Denizli Barosu olarak duruma ivedilikle müdahil olunmuştur. Denizli Barosu Göç ve İltica Komisyonu üyelerimiz ile 6 ay idari gözetim kararının kaldırılması ve sınırdışı kararının iptal edilmesi için dava açılması yönünde adımlar atılmıştır.

Mültecilerin sınır dışı kararından vazgeçilmesi için durumun takip olacağımızı tüm kamuoyuna saygılarımızla sunarız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.