Denizli Barosu’ndan İğrenç İstismara Tepki

Denizli Barosu’ndan İğrenç İstismara Tepki

Dün İstanbul’da yaşanan cinsel istismar vakasına bir tepki de Denizli Baro Başkanlığı’ndan geldi.

A+A-

5 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğraması tüm Türkiye’yi ayağı kaldırırken Denizli Baro Başkanlığı, çocuk haklarının ve uluslarası çocuğun korunma yasalarına ilişkin açıklama yaptı.

Baro Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

 “Basına ve sosyal medyaya yansıyan Küçükçekmece ilçesindeki çocuğun cinsel istismarı olayıyla ilgili süreç, kanımız donmuşçasına tarafımızca izlenmektedir. En ağır çocuk hakkı ihlallerinden biri olan çocuk istismarıyla ilgili haberlere bir yenisi daha eklenmiştir. Çocuk istismarıyla ilgili sık sık  duyumların alınması, insanî ve ahlâkî olmadığı gibi, şiddetle karşısında olduğumuz hukuk güvenliğinin ve toplumsal değer yargılarının sarsıldığının da bir göstergesidir. Çocukların istismarlardan korunması için gerekli önleyici ve koruyucu tedbirler ivedikle alınmalıdır.

Yetkili Makamlara Hatırlatma

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi çocukların istismardan korunmasında öncelikli görevi devletlere vermiştir. Yine Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Sözleşmesi taraf devletlere koruyucu tedbirler konusunda kamuoyuna bilinçlendirme çalışmaları yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle yetkili makamlara sorumluluklarını bir kez daha hatırlatıyoruz.

Failin ve/veya faillerin bir an önce bulunmasını ve adalet önüne çıkarılmasını diliyor, çocuk istismarlarıyla ilgili  hukuki mücadeleyi sürdüreceğimizi ve Denizli Barosu olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.