Denizli Cumhuriyet Başsavcısından Önemli Uyarı

Denizli Cumhuriyet Başsavcısından Önemli Uyarı

Denizli'de Cumhuriyet Savcısının ismini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışan şahıslar ile alakalı düğmeye basılırken konu ile alakalı Savcılıktan uyarı geldi.

A+A-

Denizli'de Denizli Cumhuriyet Başsavcısı ve Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili'nin isimlerini kullanarak vatandaşlara “isimlerinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmalarında geçtiği, araçlarda kimliklerinin bulunduğu” söyleyip dolandırıcılık yapan şahıslar hakkın dikkatli olunması konusunda açıklama yapıldı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ise dolandırıcılara karşı uyarılarda bulundu.

Açıklamada: "Son günlerde Edinilen bilgilere göre, bazı şahısların Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer ve Denizli Cumhuriyet Savcılarının isimleri ve sicil numaraları kullanılarak, vatandaşlara “isimlerinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmalarında geçtiği, araçlarda kimliklerinin bulunduğu” yönünde söylemlerde bulunarak mevcut soruşturmalardan kurtulma vaadiyle para talebinde bulundukları tespit edildi.

Bu iddialara ilişkin gerekli soruşturmalara başlandığı ve fail ya da faillerin tespitine çalışılmakta olduğu belirtildi.

Ne Cumhuriyet Başsavcısı, ne Cumhuriyet Başsavcı Vekili, ne de Cumhuriyet Savcılarının, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve yasalarına aykırı davranışlarda ve maddi menfaat teminine yönelik bir talepte bulunmaları düşünülemez.

Bu sebeple bu kişilerin isimleri kullanılarak yapılan hiçbir talebe ve verilen vaatlere itibar edilmemesi, kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.