Denizli Dahil 13 İlde FETÖ Operasyonu

Denizli Dahil 13 İlde FETÖ Operasyonu

Konya merkezli 13 şehirde FETÖ’nün TSK’ya yerleştirdiği askeri personelin "mahrem asker abileri" olduğu iddiası ile haklarında yakalama kararı çıkarılmış olan 50 zanlıdan 22'si gözaltına alındı. 

A+A-

(AA) Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar çerçevesinde, örgütün TSK'ya yerleştirmiş olduğu askeri personelin "mahrem asker abileri" olduğu iddiası ile 50 kişi ile alakalı gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı birimler, Konya, Adana, Adıyaman, Aksaray, Ankara, Denizli, Diyarbakır, Hatay, Karaman, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale ve Mersin’de tespit edilen adreslere eş zamanlı bir şekilde operasyon yaptı.

28 Zanlı Aranıyor

22'si gözaltına alınmış olan zanlıların yakalandıkları yerlerde yapılmış olan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrollerinden geçirilmiş olan zanlılar daha sonra ifadeleri alınması için emniyete götürüldü. Adreslerinde bulunamayan 28 zanlının yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor.

 

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.