Denizli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Denizli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Denizli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı sadece protokol, gazeteciler ve belediye bandosu tarafından kutlandı.

A+A-

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yıldönümü damarlarında bağımsızlık kanı akan Türk milletin, hiçbir gücün boyunduruğu altına alınamayacağını tüm dünyaya ve emperyalist güçlere karşı göstermiş olduğu büyük zafer. 26 Ağustos 1071'de, Selçuklu Hükümdarı Sultan Muhammed Alparslan ile Alperenler’in başlatmış oldukları bu kutlu yolculuk 30 Ağustos 1922'de de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları öncülüğünde Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile neticelenmiş ve artık Türk Milleti sömürgeci şer güçlere dur demiştir. Bunu da tüm dünyaya ilan ederek milletlere de örnek ve ışık olmuştur.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yıldönümü kapsamında yurdun her tarafında kutlamalar yapılıyor ve canlarını seve seve feda eden şehitler anılıyor. Ama bu kutlamaların bir zafer havasında olmadığı ve epey sönük geçtiği gözleniyor.

Denizli’de Sönük Kutlama

Valilik binası önünde yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları sönük kaldı. Alanda yaklaşık iki yüze yakın vatandaşın olduğu görüldü. Vatandaşlar dışından törene Denizli Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Denizli Milletvekilleri  ve ilçe Belediye başkanlarıyla daire amirlerinin katıldığı gözlendi. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Halk Oyunları topluluğu zeybek oyununu sergilendiler. Böylesine büyük bir zaferin bu kadar sönük geçmesi ise üzüntü yarattı.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.