Denizli'de Borsa Çöktü!...

Denizli'de Borsa Çöktü!...

Denizli'de 1992 yılında açılan ve bünyesinde 18 şube barındıran Borsa Market, çalışan personelin haberi olmadan kepenklerini kapattı.

A+A-

92 çalışana sahip olan işletmede, personel şirket ortaklarına ulaşamadığı için ne sosyal haklarını alabiliyor nede çıkışlarını alabiliyorlar.

 

Pazar günü işe gelen personeller, merkez şube ve diğer şubelerde bulunan, yazar kasalar, sigaralar ve diğer değerli ürünlerin yanı sıra Bayramyeri'nde ki merkez şubenin üst katındaki bulunan idari bölümdeki para kasasının olmadığını görünce, şirket yöneticilerini aradı.  Şirket yöneticilerine ilk etapta ulaşan personel, iki gün sonra görüşürüz dendiği, ancak daha sonra aramalarda telefonlara cevap verilemediği belirtildi.

Borsa Market Hayvancılık İhtiyaç Maddeleri Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti sahibi M.D.'nun ortalarda olmadığı ve Ukrayna'da olduğu iddia edildi. Diğer şirket ortakları F.S. ile H.Y. ile görüşmek isteyen personel avukatlarına yönlendirildi.

 

MAĞDURUZ ÇIKIŞIMIZI ALAMIYORUZ

Bayramyeri merkez şubesinde çalışan personel kapalı olan market önüne gelerek eylem yaptılar. Çıkışları yapılmadığı için başka bir yere başvuramadıklarını için mağdur olduklarını ve yetkilierden bu konuda yardımcı olunmasını istediler.

 

Borsa Market personellerinden Özlem Sarıoğlu, "Yıllardır bu işletmeye hizmet ettik, ön muhasebeye bakmama rağmen olaylardan benim bile haberim olmadı. Sabah işe geldiğimizde durumu görünce şaşkınlık içersinde kaldık. Borsa markette 92 kişi çalışanız. Patronumuz kaçtığı için mağduruz. Çıkışımızı istiyoruz, SGK'ya gittik çıkışımız verilmedi, bizleri valiliğe yönlendirdi. hiç kimse bize yardımcı olmuyor. İş-Kur biz hiçbir şey yapamayız dedi. Bunca çalışan çıkışını istiyor, başka bir işe girebilmek için.. İşsizlik paramızı alalım en azından, tazminatımızdan geçtik, işe girmek istiyoruz biz çalışmak istiyoruz. Şirket yöneticilerine ulaşamıyoruz. Bir tane ortağımız var,oda avukatını yönlendirdi. Oda dedi ki ben çıkış verdirmem şuanda, yani yarın herkesin ekmek yiyeceği parası yok, çalışmak zorundayız. Devlet büyüklerimizden rica ediyoruz çıkışımızı almamız için yardım istiyoruz. Zaten canımız yanmış başka yerde çalışabilmemiz için çıkışımızı almak istiyoruz" dedi.

 

Diğer çalışanlarda tüm yasal haklarımızı istiyoruz. Ama muhatap olacak kimseyi bulamıyoruz. Aynı zamanda şirketle çalışan diğer firma yetkilileri de alacakları için market önüne sürekli gidip geldiği öğrenildi.

 

Borsa Market çalışan personel işletme önündeki eyleminin ardından mağduriyetlerinin giderilmesi ve çıkışlarını alabilmek için Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ile görüşmek için valilik binasına gittiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.