Denizli Emniyetinden Kaçakçılara Büyük Darbe

Denizli Emniyetinden Kaçakçılara Büyük Darbe

Denizli genelinde her türlü Silah Kaçakçılığı suçunun engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında;

A+A-

Kurusıkı ses ve gaz tabancalarının namlularını açarak ya da değiştirerek ateşli silaha çeviren ve satışını yapan şahıs ve organizasyonların yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı 3 ayrı operasyonda; (2) şüpheli şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şüpheliler hakkında Silah Kaçakçılığı suçundan adli makamlarca işlem yapılmıştır.

Yapılan operasyonlarda ve aramalarda;

-36 adet silah malzemesi (namlu, silah gövdesi, sürgü, kabza, icra mili ve yayı vb.),

-23 adet silah yapım malzemesi,

-2 adet kurusıkı tabanca,

-2 adet ruhsatsız av tüfeği,

-70 adet fişek ele geçirilmiştir.

Denizli genelinde Tütün ve Tütün Mamulleri ile Alkollü İçki Kaçakçılığı ile her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla; ilimizde tütüncü adı altında faaliyetlerini yürüten işyerleri ile tespit edilen ikametlerde gerçekleştirilen, (5) ayrı operasyonda; (6) şüpheli şahıs yakalanmıştır. Yapılan aramalarda;  klozet sifonunun içerisine gizlenmiş vaziyette 3.280 adet içi tütünle doldurulmuş dolma sigara,  ile farklı yerlere zulalanmış vaziyette, bandrolsüz veya sahte bandrollü 17.000 adet kaçak makaron ve kaçak/sahte alkol yapımında kullanılan 360 litre etil alkol ele geçirilmiştir. Yakalanan şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli makamlarca işlem yapılmıştır.

Denizli genelinde Akaryakıt Kaçakçılığı ile her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla; il merkezinde ve Çivril ilçesinde düzenlenen operasyonda;(3) şüpheli şahıs yakalanmıştır. Şüphelilere ait iki ayrı araç içerisinde yapılan aramalarda; farklı ebatlarda tanklar içerisinde toplam 6.750 litre kaçak akaryakıt ile akaryakıt aktarım düzeneği ele geçirilmiştir. Yakalanan şüpheliler hakkında Akaryakıt Kaçakçılığı suçundan adli makamlarca işlem yapılmıştır.

Denizli genelinde kaçakçılık konuları ile ilgili olarak hakkında Yakalama emri bulunan ve aranan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde;

- Resmi Belgede Sahtecilik suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs yakalanmış, çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.