Denizli Gaziler Derneğinden 19 Eylül Mesajı

Denizli Gaziler Derneğinden 19 Eylül Mesajı

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi tarafından 19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile bir mesaj yayımlandı.

A+A-

Mesajda şu ifadelere yer verildi.                                                                        

19 Eylül 1921 Tarihinde, Büyük Kurtarıcı ,Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e  TBMM tarafından yüce Türk milleti adına  ‘’Mareşallık’’ rütbesi ile ‘’Gazilik’’ ünvanı verilmiştir. TBMM‘ce 27.06.2002 günü kabul edilip,03,07,2002 Tarih ve 24804 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kanunla da 19 Eylül gününün ‘’Gaziler Günü ‘’ olarak kutlanması kabul edilmiştir.

Büyük Türk Milleti ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ebedi varlığını devam ettirmek, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek, milli birlik ve beraberliğimizi korumak amacıyla ülkemizin her karış toprağını kanlarıyla sulayarak, tarihimize altın sayfalar yazdıran, kendilerine çok şeyler borçlu olduğumuz başta Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ,kahraman gazilerimizden ebediyete intikal edenleri rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve mutluluk dolu günler diliyor ; Gaziler Gününü candan kutluyoruz.

Her gün  gencecik insanlarımız şehit, bazıları da gazi olmaktadır. Kısacası; yeni ocaklara ateş düşmekte ,yürekler yanmakta, terörizme karşı insanların öfkesi her geçen gün biraz daha artmaktadır. Şehit ve Gazi olan bu insanlarımız kolay yetişmiyor, herkes onlardan bir şeyler bekliyor. Ancak, hain, kalleş, kurşunlar, bir ömrü yok ediyor. Bütün ümitleri tüketiyor. Tüm bunlara rağmen Şehit aileleri ve Gazilerimiz adına ‘’Vatan Sağ olsun’’ diyoruz.,

Bu ülkeyi bölüp, parçalamak için her türlü çabayı gösteren teröristlerle onların dışarıda ve içerideki tüm destekçilerini de nefretle kınıyor ve haykırıyoruz: Kanlı ellerinizi ülkemizin üzerinden çekiniz! Terörle hiçbir yere varılamayacağını biliniz! Çünkü Türk Milleti, Askerimiz, polisimiz ve Güvenlik kuvvetlerimiz  terörizmle mücadele etmek azim ve kararlığında  olduğunu 15 Temmuz’da, İdlib’de, Afrin’de bütün dünyaya göstermiştir...

Terörizmden fayda ummak ne kadar yanlış ve boş bir çaba ise; dış destekçilerin terörizmi beslemeleri, kışkırtmaları, boş hayal ve son çabalarıdır. Ne terörizm ne de iç ve dış destekçileri bunlardan hiçbir fayda ve sonuç alamayacaklar, Türk Devleti Milletiyle birlikte Atatürk’ün deyişiyle ‘ilelebet payidar olacaktır. ’Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Gaziler Gününü  kutlar, saygılar sunarım..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.