Denizli Halkı Yörük Şenliğine Akın Etti

Denizli Halkı Yörük Şenliğine Akın Etti

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılıp yaşatılmasına katkı sağlamak için düzenlediği Yörük Şöleni yoğun katılımla yapıldı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı içinde yapılmış olan şölene, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci ve pek çok bürokrat ve vatandaş katıldı. Mehteran eşliğinde kortejle başlamış olan şölende Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösterileri de vardı. Keşkek ve pilav ikramlarının yapıldığı programda Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı sanatçılarından Hakan Eyiden, Işıl Koç, Hasan Başkaya, Ozan Nihat ve Hüseyin Özdemir’in sahneye çıktı.

 

Yörük kültürünün önemi

 

Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, şölenin yapılmasından ötürü  memnun  olduğunu belirterek,  binlerce senedir yürümeyi yaşam tarzı şekline getirmiş olan ve her coğrafyada ayrı iz bırakmış olan bu vatanın has evlatlarının Yörük Türkler olarak örfüne, kültürüne sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci ise, Yörük kültürünün Türk milleti bakımından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti ve Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, dernek ile çok güzel bir başlangıç yaptıklarını, dünya durduğu sürece bu etkinliğin süreceğini, emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve şölene katılımda bulunanlara teşekkür ettiğini belirtti.

 

Birlik ve beraberlik mesajı

 

Denizli Milletvekili Nilgün Ök de, Yörük kültürünün Türk milletinde hep var olduğunu ve birlik beraberlik duyguları ile var olmayı sürdüreceğini dile getirerek, Bu şöleni yapan başta Büyükşehir Belediyesine ve tüm paydaşlara çok teşekkür ettiğini belirtti. Şahin Tin ise, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin sonsuza dek sürmesini diledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.