DENİZLİ HOROZU SATIŞLARI BAŞLIYOR

DENİZLİ HOROZU SATIŞLARI BAŞLIYOR

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, dünyaca ünlü Denizli Horozu satışlarına bu yıl 8 Mayıs’ta başlıyor. Safkan horozlar 800 liradan satışa çıkarılacak.

A+A-

Denizli’nin dünyaca ünlü Denizli Horozu ve Denizli Tavuğu, 8 Mayıs’tan itibaren satışa çıkarılacak. Denizli’de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları nezaretinde, özel şartlarda üretimi yapılan safkan Denizli Horozları, Türkiye genelinde pek çok horoz meraklısının dikkatini çekiyor. Her yıl yüzlerce kilometre mesafeden gelen alıcılar safkan Denizli Horozu ve Denizli Tavuğu satın alıyor. 

HOROZ 800 LİRA

İl Müdürlüğünün ana hizmet binası içindeki kümeslerde yetiştirilen Denizli Horozu bu yıl 800 liradan satılacak. Türün saflığını koruması açısından büyük öneme sahip olan Denizli Tavuğu ise aynı dönemde 400 liradan alıcı bulacak. 

Yetiştiriciler bu cinsin civcivlerine de 65 liradan sahip olabilecek. Civciv satışı Ağustos ayına kadar sürecek. Ancak il müdürlüğü 8 Mayıs’tan itibaren civciv için, bakım masraflarını karşılamak amacıyla her gün 50 kuruş fiyat artıracak. Civciv satın almak isteyen meraklılar il müdürlüğüne telefonla ulaşarak civciv satışlarının yapıldığı günleri öğrenmeleri konusunda uyarıldı. 

Diğer yandan damızlık yumurta ise Mayıs-Ekim döneminde 30 liradan satışa çıkarılacak. 

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada satışların doğrudan yapıldığına dikkat çekildi, kargo veya sipariş yoluyla satış yapılmadığı hatırlatıldı. 

Renklerine göre Pekmezkefi, Pamukkırı, Al Horoz, Demirkırı ve Kürklü olarak anılan Denizli Horozu’nun en çok rağbet gören ırkı Pekmezkefi olarak dikkat çekiyor. 

Denizli Horozu ayrıca vücut yapılarına göre üç tip, ibik şekillerine göre iki tip olarak anılıyor. Sesi ve ötüş şekilleri nedeniyle tercih edilen bir ırk olarak biliniyor. Yeni Olay / Haber: Mükerrem Yollu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.