Denizli için 100 Milyonluk Dev Yatırım!

Denizli için 100 Milyonluk Dev Yatırım!

Denizli’ye yapımı süren Akdere Barajı, açıklanan projesiyle tüm Denizli’nin ve Türkiye’nin dikkatini üzerine çekti.

A+A-

Akdere Barajı’nın gelecek için çok önemli bir proje olduğunu dile getiren yetkililer, bu yatırımın 100 Milyon TL gibi rakamlara varacağını dile getiriyor. Yapılan Barajın Denizli ve çevre iller için 80 yıl hizmet etmesi planlanıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Kurulunun 2019 yılında ilk Olağanüstü toplantısında ortaya çıkan ayrıntılar büyük merak uyandırdı.

Yapılan barajın Denizli’de Acıpayam, Serinhisar ve Cankurtaran mahallesinin su sorunlarını doğrudan çözmesi bekleniyor. Baklayan bölgesi içinde ekstra çözümler üretmesi beklenen baraj Denizli’de önemli ticari hareketlik sağlamış durumda. Bölgenin konut fiyatları ve konut hareketliliği yapılacak baraj ile artmış durumda. Özellikle Barajın doğrudan etki ettiği bölgelerde konut fiyatlarını şimdiden arttırmaya başlayan Baraj, şehirde yapılan diğer yatırımların ise artmasına neden oluyor.

Bölgede konut fiyatları ve dükkân değerleri artmasına rağmen yatırımcılar uzun vadeli yatırım düşüncesi ile konut alıyor. Alınan konutlarda rakamlar 3 ile 4 puan arasında artış gösterebiliyor. Geçtiğimiz yıllara göre yaşanan bu artışın en büyük sebebi ise yapılan yatırımlar olarak görülüyor. Baraj yatırımının yapılacak diğer yatırımları hızlandırması ve bölgede ticari faaliyetleri arttırması, büyük önem taşıyor. 30 Yıl içerisinde geri ödenmesi planlanan 100 milyon TL değerinde yatırım, Denizli için büyük değer taşıyor.

Çınarcık 2019 Yazına Hazırlık Yapıyor

Türkiye’nin son yıllarda dikkatleri üzerine çeken tatil bölgelerinden biri olan Çınarcık yaza hazırlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Bayram aylarında nüfusunun 10 katı kadar turist ağırlayan Çınarcık’ta bu rakam 2019’da artmaya devam edebilir. Bölgenin 32 bin nüfusu bulunurken bu nüfus yoğun turizm dönemlerinde 320 bin gibi rakamlara çıkıyor.

Yalova’nın ve Marmara bölgesinin gözde yerlerinden biri haline gelen Çınarcık’ta artan ilgi, ekonomik hareketlenmeyi beraberinde getirdi. Bölgede konut fiyatları ciddi artış gösterirken, dükkân kiraları ve fiyatları yine bu artışa paralel ilerledi. Yaşanan net artışlar ise satış rakamlarının ciddi oranlara çıkmasına engel olmadı. Bölgeye geleceğe dair yatırım yapmak isteyen birçok yerli ve yabancı yatırımcı Çınarcık satılık ev ve dükkân fırsatlarını değerlendiriyor.

Çınarcık’ta yapılan çevre düzenlemeleri ise yatırım ve mülk sahiplerini şimdiden mutlu etmeye başladı. Gelecek turizm sezonu için yapılacak reklam çalışmasının öncesinde yapılan çevre düzenlemeleri halk tarafından takdir ediliyor. Bölgenin Türkiye’nin en sevilen turizm bölgelerinden biri haline getirilmesi için yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Çevre illerden turizm konusunda bilgiler alan Çınarcık Belediyesi aynı zamanda bölge insanının da Turizm konusunda kendini geliştirmesi için, eğitim planları hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde planlanan eğitimlere yüksek ilgi bekleniyor.

Bölgede artan turizm ile beraber ile artan fiyatlarla ilgili piyasa araştırmalarını sunan flatfy.com aynı zamanda emlak arayışında olanlar için çözümler sunuyor. Türkiye’de ve Avrupa’da bir ilki sunan platform, kullanıcılarına satılık menkul değer sunma konusunda oldukça başarılı bir iş çıkarıyor. İnternet üzerinde bulunan tüm veri tabanlarını tek tıkla değerlendirme imkânı sunan Flatfy, sunduğu bu ayrıcalık ile başarılı yatırımların önemli bir anahtarı oluyor. Türkiye’de bütün iller için emlak arama motoru olarak hizmet veren start-up girişim aynı zamanda bölgelerle ilgili önemli emlak araştırmaları sunuyor.

Sunduğu bütün hizmetleri ücretsiz olarak sunan platform, yatırım araçlarına sahip olmak isteyenlerin bir numaralı tercihi olmuş durumda. Çınarcık gibi turizm değeri artan bölgelerde hızlı emlak bulma şansı sunan Flatfy, bütün ilanları tek tıkla toplamasıyla fırsatların kaçmasını engelliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.