Denizli İçin Önemli Olan Rapor Açıklandı

Denizli İçin Önemli Olan Rapor Açıklandı

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği tarafından (TETSİAD) hazırlatılan "Koronavirüs Salgınının Ev Tekstili İhracatına Etkileri" raporu yapılan toplantı ile açıklandı.

A+A-

DENİZLİ (AA) –

TETSİAD'ın DENİB’te yaptığı yönetim kurulu toplantısından sonra derneğin hazırladığı "Koronavirüs Salgınının Ev Tekstili İhracatına Etkileri" temalı raporun açıklanması için Denizli Polisevi'nde toplantı yapıldı.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, TETSİAD ve DENİB yönetim kurulu üyelerinin katıldığı programda moda tasarımcısı Bahar Korcan, yeni trendler ile alakalı sunum yaptı.

TETSİAD Başkanı Bayram, yapmış olduğu konuşmasında, dün İdlib'de yapılan hain saldırıda vatanları uğruna can veren şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni etti, ülkeye başsağlığı diledi.

Denizli Kendini İspat Etti

Denizli'nin, dokuma kültürü ile kendini çoktan ispat ettiğini ve havlu ve bornoz üretiminde tekstilin anavatanı olduğunu belirten Bayram, Artık Türkiye’nin dünyada, ev ve mekan tekstili denildiğinde ilk akla gelen ülkelerden biri haline geldiğini belirtti.

İhracatımızın Artmasını Öngörüyoruz

Bayram, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle ihracatın 2020'de artmasını öngördüklerini ve hazırlanmış olan raporlar da kendilerinin öngörümüzü desteklediğini söyledi.

Dr. H. Bader Arslan da yaptığı sunumda, "Türkiye'nin 2020 yılında koronavirüs kaynaklı etkiden doğacak ilave ev tekstili ihracatının yaklaşık 102,6 milyon dolar olması bekleniyor." Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.