Denizli Kaçıncı Sırada?

Denizli Kaçıncı Sırada?

Türkiye İstatistik Kurumu, 2016 senesi ile alakalı ölüm sebebi istatistiklerini ilan etti.

A+A-

TÜİK tarafından açıklanmış olan verilere göre tümör nedeni ile yaşamını yitirenlerin sayısı son senelere göre 2016 senesinde artış gösterdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) Dünya Kanser Gününde paylaştığı rapora göre, son senelerde küresel çapta 8.8 milyon kişinin ölüm sebebi kanserdi. WHO'nun paylaşmış olduğu rapora göre, Türkiye'de erkeklerde kansere bağlı ölümlerin sayısı 58 bin 400 iken kadınlarda ise bu sayı 32 bin 500'dü.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamalarına göre ise, Türkiye'de her 5 ölümden 1'i kanserden. TÜİK'in verilerine göre ülkelerin 65 yaş altı kanserden ölüm oranları incelendiği zaman  önceki senelerde bu oran yüzde 28 olarak tespit edildi. 65 yaş ve üstü için kanserden ölüm oranları ise Türkiye'de 2014 senesinde yüzde 17, 2016 senesinde yüzde 16 olarak gerçekleşti.

Denizli’de Durum Ne?

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan bilgilere göre Denizli’nin de iyi huylu ve kötü huylu tümörler nedeniyle ölüm oranları da belli oldu. Buna göre Denizli’de iyi huylu ve kötü huylu tümörler nedeniyle ölen kişi sayısı 1030 oldu ve sıralamada kanserden ölüm oranı yüksek olan 20. il oldu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.