Denizli Kayak Merkezi'nde İlk Kar Heyecanı

Denizli Kayak Merkezi'nde İlk Kar Heyecanı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehirdeki turizm çeşitliliğini fazlalaştırmak için yaptığı Denizli Kayak Merkezi'ne ilk kar düştü.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde bulunan şehir kameralarından da görülebilen kar yağışı kayakseverleri heyecanlandırdı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentin kış turizminde de söz sahibi olması için hayata geçirdiği Ege'nin en büyük kayak merkezi olan Denizli Kayak Merkezi sezonun ilk kar yağışını aldı. Kış turizminin parlayan yıldızı haline gelen merkezin zirvesindeki ilk kar yağışı Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesinde bulunan şehir kameralarından görüldü. Denizli Kayak Merkezi'nin zirveye yakın olan "M2 Üst İstasyon" noktasındaki kameradan izlenen kar özellikle kayakseverler arasında heyecan yarattı. Karın istenilen seviyeye gelerek sezonun bir an önce açılmasını heyecanla bekleyen kış sporu tutkunları karın ve kayak yapmanın keyfini çıkarmak için gün sayıyor.

Denizli Kayak Merkezi

Kış sporları için en çok tercih edilen mekanlardan biri haline gelen Denizli Kayak Merkezi, son yıllarda Denizli ve çevre iller başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafından ziyaretçi ağırladı. Şehir merkezine 75 kilometre uzaklıktaki 2 bin 420 metre rakımlı Tavas ilçe sınırları içinde bulunan Bozdağ'da yer alan Ege'nin en büyük kayak merkezi toplam 13 kilometre uzunluğundaki 9 adet piste sahip. Amatör ve profesyonel kayakçılar ve snowboard yapmak isteyenlerin aradığı her türlü imkanı barındırırken tesiste 2 telesiyej, 1 teleski ve yürüyen bant bulunuyor. Saatte 2.500 kişinin taşınabileceği mekanik tesislerde ziyaretçilerin günübirlik tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal yapılar da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.