Denizli Kayak Merkezi'ne Büyük İlgi

Denizli Kayak Merkezi'ne Büyük İlgi

Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan Denizli Kayak Merkezi, hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı

A+A-

İlçeye bağlı Nikfer Mahallesi'nde 2 bin 420 metre rakımlı kayak merkezine gelen kayakseverler, toplamda 13 km uzunluğundaki 9 pistte kayak yapma olanağı buldu. Amatör ve profesyonel kayakçılar ile snowboard yapmak isteyenler, merkezde eğlenceli zamanlar geçirdi. 

"Denizli kış turizminde de adından söz ettirecek"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kayak sporunun artık Denizli'ye yabancı olmadığını belirterek, "Kış turizmi anlamında Denizlimize çok güzel bir tesis kazandırdık. Bu tesisimiz sadece şehrimize değil ülkemizin 4 bir yanından gelen ziyaretçilerimize de hizmet veriyor. Beyaz cennet Pamukkale'nin yanında Denizlimiz kış turizminde de adından söz ettiriyor. Burada kayak kursları da veriyoruz. İnşallah burada Denizlimizi ve ülkemizi temsil edecek sporcular da yetişecek" dedi.

Uyarılar için takip edin: "www.denizlikayak.com"

Denizli Kayak Merkezi ile ilgili tüm bilgi ve duyuruların www.denizlikayak.com, "Denizli Kayak Merkezi" facebook sayfası ve "denizlikayakmerkezi.20" instagram hesabından takip edilebileceği önemle vurgulanırken, tesisin 06 Ocak 2020 Pazartesi günü yoğun kar yağışı dolayısıyla kapalı olduğu belirtildi.

Denizli Kayak Merkezi

Denizli'nin Tavas ilçesindeki Nikfer Mahallesi'nde 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ'da bulunan Denizli Kayak Merkezi, şehir merkezine 75 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ege'nin en büyük kayak merkezi toplam 13 kilometre uzunluğundaki 9 adet piste sahip. Amatör ve profesyonel kayakçılar ve snowboard yapmak isteyenlerin aradığı her türlü imkanı barındıran tesiste 2 telesiyej, 1 teleski ve yürüyen bant bulunuyor.

Kayak merkezi pist sorumlusu Hüseyin Kuşanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pistlerin ve sosyal tesislerin hazır olabilmesi için 24 saat esasına göre çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Vatandaşların güzel bir gün geçirebilmesi için sahada ekiplerle birlikte görev yaptıklarını anlatan Kuşanç, "Dün 10 bin ziyaretçimiz vardı. Bugün hava çok güzel. Gelen misafir sayımızın 15 bini geçmesini düşünüyoruz. Neredeyse araba koyacak yer kalmadı. Tüm kayakseverleri buraya davet ediyoruz." dedi.

İlk Kez Geldiler

Aydın'dan gelen 11 yaşındaki Rümeysa Kemiksizoğlu, ilk kez bir kayak merkezine geldiğini belirterek, "Muhteşem bir yer. Bol bol kartopu oynadım. Hafta sonu tatilimizi geçirmek için geldik. Burada eğlenceli dakikalar yaşadık. Babam kayak merkezine götüreceğini söylemişti. Gece rüyalarıma girdi. Çok istemiştim." diye konuştu.

İzmir'den gelen Leyla Temizler, ilk defa geldiği kayak merkezinde güzel vakit geçirdiğini, tesisleri beğendiğini dile getirdi.

Muğla'dan gelen Meliha Yörük ise buraya ikinci kez geldiğini belirterek, "Karın bu dönem biraz daha az olduğunu düşünüyorum. Güzel ve eğlenceli bir ortam var. Mutluyuz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.