Denizli Konferansında Ak Parti'ye Fena Yüklendi

Denizli Konferansında Ak Parti'ye Fena Yüklendi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Denizli'de "Saray Rejiminin Kaçınılmaz Çöküşü" konulu konferansta konuştu.

A+A-

Türkiye'de yönetim sorununun olduğunu dile getiren Özdağ gündem ile alakalı değerlendirmelerde bulundu ve Suriyelilerin ve göçmenlerin Türkiye'nin başına yıllar sonra büyük problemler açacağına dikkatleri çekti.

Konuşmasında Türkiye’deki rejimin pek çok şekilde adlandırıldığını ama temelde bu rejimin net şekilde Saray Rejimi olduğunu ifadeden Özdağ, Saray rejiminin bir çöküş sarmalı içine girdiğini ve çok boyutlu bir kriz içinde olduğunu dile getirdi.

Türkiye krizin 4 boyutu olduğunu vurgulayan Ümit Özdağ bunları Devlet krizi, Milli birlik krizi, Ekonomik Kriz ve Sığınmacı - Suriyeliler krizi olarak sıraladı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizinin yaşandığı belirten Özdağ, bu 4 krizin Saray rejiminin temellerini sarstığını, saray rejimini yıkacağını ama bu yıkım ne kadar uzun sürerse tahribatın daha fazla olacağını, bu yüzden  bir an önce bu düzenin yerini parlamenter demokrasiye ve hukuk devletine bırakması gerektiğini kendilerinin de İyi Parti olarak bunun peşinde olduklarını söyledi.

Ümit Özdağ’ın konferanstaki konuşmasının tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.