Denizli Kültür Günleri Başladı

Denizli Kültür Günleri Başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zola’nın katkıları ile bu sene 2.si yapılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı kapılarını bugün kitapseverlere açtı.

A+A-

Denizli Kültür Günleri Başladı… 2. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı bugün başladı. Kitap fuarı 10.00-20.00 arasında ziyaret edilebilecek.  Vatandaşların Fuar alanına rahat bir şekilde gitmesi için 23 numaralı Belediye otobüsü 30 dakika ara ile Pamukkale üniversitesinden hareket edecek ve Demokrasi meydanından devam edip, Kıbrıs Şehitler Caddesi, Sulu köprü, istiklal caddesi, Çınar Meydanı, Gazi Bulvarı istikametini kullanıp fuar alanına ulaşacak.

Ayrıca 9 Numaralı Belediye Otobüsü de 20 dk ara ile; Çınar meydanı, ögretmenevi, İlbade,Gümüşler Albayrak Meydanı , Cinkaya Bulvarı, Şemikler mahallesinden fuar alanına ulaşacaktır. Bakırlı Minibüsleri 3 dk arayla; Bayramyeri'nden kalkarak Hacılar Camisi önünden İzmir Bulvarına inerek fuar alanına fuar alanına ulaşacaktır. Çınar Zafer Gazoz önünden fuar alanına gitmek üzere ücretsiz Hafta içi 1 saat arayla, hafta sonu 30 dk. Ara ile ücretsiz otobüsler kaldırılacaktır.

Çok önemli yazarların katılımda bulunacağı kitap fuarı 8 Nisan’a kadar devam edecek. İşte fuara katılımda bulunacak bazı yazarlar ve katılacakları tarihler:

İLBER ORTAYLI

Fuara konuk olarak davet edilen Ortaylı 03.04.2018 saat 15.00’de sevenleri ile buluşacak. Türk tarih profesörü olan ve Türk Tarih Kurumu “Şeref Üyeleri” arasında bulunan İlber Ortaylı, yazdığı kitaplarla ve katıldığı programlarda kullandığı ifadelerle gündemde her daim kalabilmiş bir yazar.

21 Mayıs 1947 tarihinde Bregenz, Avusturya’da doğan Ortaylı, 1970 senesinde girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi’nin tarih bölümünü bitirdi. 1974’de aynı bölümde doktor oldu. 79’da ise “Osmanlı İmparatorluğunda Alman Nüfuzu” çalışması ile doçent oldu. Bundan 10 sene sonra profesör olan İlber Ortaylı, 2005 yılında Topkapı Sarayı Müzesi başkanı oldu.

MUSTAFA TATÇI ( ONUR YAZARI )

Fuarın onur konuğu olan Mustafa Tatçı, 1961 senesinde Denizli’nin Kızılcabölük beldesinde hayata gözlerini açtı. 1984 yılında Uludağ Üniversitesi Necati Bey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan Tatçı, 90 yılında doktorasını tamamladı ve aynı bölümde öğretim görevlisi oldu. 1993-2000 senelerinde de MEB Yayınları Dairesinde Yayın Kurulu üyeliği yaptı.

Mustafa Tatçı’nın, Klasik Türk Edebiyatı ve bilhassa Türk Tasavvuf Edebiyatı alanlarında yayımladığı pek çok araştırması vardır.

Mustafa Tatçı 30.3.2018 saat 17.00’de fuarda olacak.

HANEFİ AVCI

Fuara 1.4.2018’de saat 14.00’te katılacak olan Hanefi Avcı,  "Haliç'te Yaşayan Simonlar ve Dün Devlet Bugün Cemaat" isimli kitapları ile 2010 senesinde Türkiye’nin gündemine gelen eski emniyet müdürü.

1956 Kahramanmaraş doğumlu Avcı, liseyi Ankara Polis Kolejinde bitirdi ve 1980 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Avcı, devlet içindeki yasadışı oluşumlar hakkında yaptığı yorumları ile ara ara gündeme gelen bir isim. En son 15 Temmuz’dan  sonra “Darbe beklentimiz vardı, bu kadar çılgıncası değildi" sözleri ile gündeme gelmişti.

ENGİN ALAN

Abdullah Öcalan ve Şemdin Sakık'ın yakalanmaları esnasında Özel Kuvvetler komutanı  olan emekli Korgeneral Engin Alan, askerlik hayatının hemen hemen tümünde özel kuvvetler içinde olmuş ve terörle mücadele etmiştir.

Alan, 2010 senesinde Balyoz davasında tutuklandı,  12 Haziran 2011’de MHP İstanbul milletvekili oldu. 2012’de 28 Şubat ve Balyoz davalarından tutuklansa da daha sonra bu davalardan tahliye edildi.

Engin Alan 7.4.2018’de Saat 11’de fuar alanında olacak.

 ATAOL BEHRAMOĞLU

8.4.2018 saat 14.00’de fuara katılımda bulunacak Ataol Behramoğlu, 13 Nisan 1942 senesinde İstanbul Çatalca'da hayata geldi. 66’da Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı bölümünü tamamladı. 1970 senesinde İsmet Özel ile beraber "Halkın Dostları" dergisini çıkardı. Birçok edebi eseri olan Behramoğlu, özellikle şiirleri belli bir kitlenin vazgeçilmez şairleri arasındadır.

SAYGI ÖZTÜRK

1955 Yozgat doğumlu Öztürk, araştırmacı gazetecidir. Özellikle Sözcü’de yazdığı köşe yazıları ile adından söz ettiren Saygı Öztürk, 31.3.2018 tarihinde saat 13.00’te fuara katılacak.

HİDAYET KARAKUŞ

1946 senesinde Isparta’da doğan Karakuş, 1966 yılında Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümünü bitirdi. Şiir, deneme ve eleştiri yazarı olan Karakuş’un pek çok edebi eseri bulunmaktadır. Karakuş, 1982’de yazdığı Hangi Leylasın Sen adındaki şiir kitabı ile Nevzat Üstün Şiir Başarı Ödülünü almıştır.

Hidayet Karakuş, 3.4.2018 tarihinde saat 11.00’de fuarda sevenleri ile buluşacak.

İHSAN ELİAÇIK

Eleştirel kimliği ile ön plana çıkan araştırmacı yazar İhsan Eliaçık 1.4.2018’de saat 14.00’te Fuar alanında olacak. Kayserili olan yazar geçtiğimiz aylarda Kayseri Kitap Fuarına alınmayıp, saldırıya uğraması ile gündeme gelmişti.

İNCİ ARAL

7.4.2018 tarihinde saat 14.00’te fuara katılacak olan İnci Aral, 1944 Denizli doğumludur. Öykü ve romanlarında genellikle kadın-erkek ilişkilerini, sevgiyi, kadının kimliğini, bağlılık ve özgürlük sorunlarını ele alan Aral, ilk öykü kitabını 1979’da Ağda Zamanı ile yayımladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.