Denizli Medya Yayıncıları Yeni Bir Dernek Kurdu

Denizli Medya Yayıncıları Yeni Bir Dernek Kurdu

Denizli’de yayın yapan internet haber siteleri, Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği adı altında birleşti.

A+A-

Denizli’de yayın yapan internet haber siteleri, Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği adı altında birleşti. Derneğin amacı, ana faaliyet alanı internet yayıncılığı olan kentteki tüm yerel internet yayıncılarını bir araya getirerek, dayanışma, güven, motivasyon, inovasyon ve ilim gibi enstrümanlarla derneğin tüm üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerini, rekabet gücünü, finansal dinamiklerini ve nihai olarak da internet yayıncılığının kentteki kalitesini artırmak olarak açıklandı.

Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği’ni oluşturan Denizlihaber.com, Akishaber.com.tr, Objektif20.com, Haberdenizli.com, Denizligüncel.com, Yüzhaber.com, Pamukkalehaber.com, Denizlipost.com, Denizli20haber.com, Denizlidesiyaset.com Mericulukus.com,portallarının temsilcileri,, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek, yola çıkış amaçları ve hedeflerini kamuoyuna açıkladılar.

Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği’ni oluşturan kuruluşların temsilcileri adına deklarasyon metnini Sedat Kurt okudu.

İşte o deklarasyon:

Değerli meslektaşlarımız, Denizli kamuoyu ve pek tabii ki bizi kentte önemli bir noktaya getiren yüzbinlerce okurumuzla bugün bizler ve kentimiz adına tarihi bir adımı paylaşmak istiyoruz.

Medya sektörünün en yeni alt kolu olan internet haberciliği, tüm dünya ve ülkemizde olduğu kadar Denizli’de de son yıllarda önemli bir ivme kazanmış: kentimizde internet kullanım oranına bağlı olarak haber sitelerinin sayısal anlamda artmasına da vesile olmuştur.

Türkiye’de birçok ilke imza atmış Denizli’de, medya sektörünün yeni oyuncuları olarak bizler de ‘yerel ölçekte’ bir ilkin altına imza atarak, ana faaliyet alanı internet yayıncılığı olan şirketleri tek çatı altında toplayan ülkenin ilk yerel tüzel kişilikli medya derneklerinden birini kurmak için bir araya geldik.

Ülke çapında ulusal boyutta örnekleri olan bu derneğin Türkiye’de ilk lokal örneği konumundaki oluşumun adını Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği olarak belirledik.

Amacımız, az önce de belirttiğimiz gibi ana faaliyet alanı internet yayıncılığı olan kentteki tüm yerel internet yayıncılarını bir araya getirerek, dayanışma, güven, motivasyon, inavasyon ve ilim gibi enstrümanlarla derneğin tüm üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerini, rekabet gücünü, finansal dinamiklerini ve nihai olarak da internet yayıncılığının kentteki kalitesini çıkarabileceğimiz en üst seviyeye çıkarılmasını sağlamaktır.

İşte bu amaç ve hedefler doğrultusunda;

Şirketleşip tüm yasal yükümlülüklerini yerine getirerek ve istihdam yaratarak devlete karşı,

Doğru, tarafsız ve güvenilir habercilik yaparak okurlarına karşı,

Orijinine Basın Meslek İlkelerini oturtup; karalamayan, hedef göstermeyen, şantaj yapmayan, tehdit etmeyen duruşu ve şeffaf, dürüst yayıncılık ilkesinden ödün vermeyerek ve gazetecilere açtığı yeni iş alanlarıyla sektörüne karşı,

Bir televizyon habercisi gibi 7 gün 24 saat kesintisiz haber verip, bir gazete habercisi gibi kentin belleğini kayıt altına alarak, kentine karşı  SORUMLU

İnternet yayıncılığında geçmişe dair emeği

Bugüne dair uğraş ve gayretleri

geleceğe dair  HAYALLERİ OLAN

Sektörün gelişimi konusunda elini taşın altına koyabilecek,

Gerektiğinde zaman, gerektiğinde kazanç kaybetmeyi göze alacak kadar CESUR

Sektörün gelişimi için tüm verilerini paylaşacak kadar DÜRÜST VE ŞEFFAF

Tüm internet yayıncısı arkadaşlarımızı bu derneğin altında birleşmeye çağırıyoruz.

BİR KEZ DAHA ALTINI ÇİZEREK BELİRTMEK İSTİYORUZ Kİ

Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği, sektörümüzün alt kolu olan internet yayıncılığının niteliksel anlamda gelişimi konusunda faaliyet göstermek için bu alanda faaliyet gösteren şirketler tarafından kurulmuş ve organları bu şirketlerin yayın başına belirlediği temsilcilerden oluşan bir tüzel kişilik derneğidir.

İşte bu nedenle bir meslek örgütü değildir ve öyle de algılanmamalıdır.

Dolayısıyla dernek üyesi yayıncı kuruluşlarda çalışan ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin üyelik koşullarını taşıyan tüm meslektaşlarımız için tek dayanışma adresinin de Denizli Gazeteciler Cemiyeti olduğunun bilincindedir.

Keza Yeni Medya Yayıncıları Derneği,  kentteki tek meslek örgütü olarak DENİZLİ GAZETECİLER CEMİYETİ’ni tanımakta ve gazetecilerin Denizli’deki bu tek çatı kurumu olan cemiyetimiz konusunda her türlü sorumluluğu yerine getirebilecek duyarlılığı taşımaktadır.

Denizlihaber.com

Akishaber.com.tr

Objektif20.com

Haberdenizli.com

Denizligüncel.com

Yüzhaber.com

Pamukkalehaber.com

Denizlipost.com

Denizli20haber.com

Denizlidesiyaset.com

Meriçulukus.com

gibi il genelinde yayın yapan haber sitelerinin yanı sıra Yeşilçivrilgazetesi.com gibi ilçe haber siteleri tarafından hayata geçirilmiş Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği’nin hukuki süreci de bugün itibariyle başlamıştır.

Derneğimiz 2017 Ocak ayı itibariyle ilk olarak bir iktisadi işletme kurup, dernek üyelerinin kentteki kamu kurum ve kuruluşları, meslek örgütleri ve benzeri yapılarla ortak projeler gerçekleştirmek adına da yoğun sektörel ticari bir aktivist olarak da ön plana çıkacaktır.

Şu çok net bilinsin ki,

Dernek tüzüğünün tüm şartlarına haiz yayıncıları aramızda görmek istediğimiz kadar, bu vasıflara uymayan internet yayıncılarının da derhal bu sorumluluk ve bilinçle hareket ederek tüm yükümlülüklerini yerine getirmeleri beklentisiyle, sektörün bu iş kolunun diğer aktörlerini de sürekli takipte olacağız.

Keza dernek olarak; hem yasal, hem mesleki, hem ahlaki tüm sorumluluklarını yerine getiren sektör aktörlerini, derneğimize üye olsun ya da olmasın korumak, kollamak ve destek olmak için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğimiz gibi;

internet yayıncısı şirketlerin, haksız rekabet koşulları içinde zarar görmesine neden olan, illegal tüm kişi ve oluşumlarla ve bu oluşumlara destek veren tüm çevrelerle mesleğimizin geleceği, meslektaşlarımızın rızkı ve emeğini korumak adına her türlü yasal ve hukuki zeminde korkusuzca savaşacağımızı da belirtmek isteriz.

Biliyoruz ki bizler, uzun süredir yüz binlerce Denizlilinin memleketlerinden  ve hemşirelerinden haber alabildikleri tek yayın organıyız.

Ve bizlerin yaşayabileceği bir olumsuzluk, Denizlililerin haber alma özgürlüğünü de kısıtlayacaktır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle derneğimizin başta internet yayıncılarına, Denizli medyasına, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını, amaç ve hedefleri konusunda başarılı olmasını diler, hepinize dernek üyesi arkadaşlarımız adına sevgi ve saygılarımızı sunarız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.