Denizli MHP'den Başbuğ Mesajları

Denizli MHP'den Başbuğ Mesajları

MHP Denizli İl Başkanı Ziya Gökalp ve Denizli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Murat Aydınlı Merhum Başbuğ  Alparslan Türkeş'in vefatının 24. yıldönümü dolayısıyla  mesaj yayımladı.

A+A-

MHP Denizli İl Başkanı Ziya Gökalp 

Merhum Alparslan Türkeş'in Türk dünyasının Başbuğu olduğunu belirten Gökalp,   büyük fikir ve dava adamı, MHP ve Ülkü Ocakları kurucusu, Ülkücü hareketin ebedi lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'i, rahmet-i rahmana kavuşmasının 24'ncü yıl dönümünde minnet, hasret ve dua ile andıklarını belirtti. Gökalp,   "Türk milleti, tarih boyunca zor ve sıkıntılı dönemlerden geçmiş ve bu hassas dönemlerde, Türk milletine hakikati gösteren, tarihte örneklerine pek sık rastlanmayan müstesna şahsiyetler, yani Başbuğlar milletimize yol göstermiştir. Başbuğluk, milletinin gelişimine, çağının akışına bir şeyler katan ve tarihe damgasını vuran insanları anlatan bir kavramdır” dedi.

Başbuğ Türkeş’i rahmetle andıklarını belirten Gökalp,   “Türk milletinin son Başbuğu Alparslan Türkeş, hiç şüphesiz bir neslin, bir milletin mimarı olma şerefine erişmiş ve yüreklerimizde kudretli bir sevdayı filizlendirerek, milli istiklal, toprak bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği yolunda, ölüme bile gözünü kırpmadan, yiğit ve gerçek bir sevda ile gitmiştir. Günü birlik meselelere hiçbir zaman prim vermeyen, bunun yerine büyük ülküleri gerçekleştirmeyi kendisine amaç edinen, milletin, devletin ve ülkenin 100 yıl sonraki geleceğini düşünen Başbuğumuz, hayatının her döneminde, güçlüklerden yılmayarak, tehditlere pabuç bırakmayarak, her türlü haksızlığın karşısında başını dimdik tutup, zorbalıklar önünde eğilmek nedir bilmemiştir.  Bu kutlu yolda, sevdamız, davamız ve yüreklerimizde yaşayan, karanlıklarımıza ışık saçan, Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 24'ncü yıl dönümünde ve her günümüzde bir kez daha rahmet ve hasretle anıyoruz" diye konuştu.

Denizli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Murat Aydınlı

Türk Dünyası denince akla ilk Başbuğ Alparslan Türkeş’in geldiğini belirten Aydınlı,  "Aziz Türk milletinin kutlu evlatlarından biri olan, kalbi durduğu son ana kadar vatan sevgisiyle çarpan, Türk insanının son Başbuğ'u cennet mekan Başbuğ Alpaslan Türkeş'in ebedi aleme göçmesinin üzerinden tam 24 yıl geçti. Türk dünyasının Bilge lideri, Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i Hakk'a yürüyüşünün 24. yıldönümünde rahmet ve minnet anıyorum. Türk dünyası denince her Türk'ün aklına, fikriyatı ve mücadelesi bugün daha iyi anlaşılmakta olan Başbuğumuz Alparslan Türkeş gelmektedir. Başbuğumuz ömrünün yarısından fazlasını Türk milliyetçiliği hareketine adamıştır. Türk Milletinin üzerinde oynanan oyunları, Türk Milletinin yaşadığı sorunları yok etmek için çaba sarf etmiş ve son nefesine kadar Milletine ve Türk Dünyasına hizmet etmeye devam etmiştir” dedi.

Başbuğ Türkeş’in ömrünü Ülkücülerin yetişmesine   adadığını ifade eden Aydınlı, “Milletimizin yaşadığı zor dönemlerde Türk Milliyetçilerinin ülkülerini yeniden oluşturan ve yön veren son Başbuğ Alparslan Türkeş'tir. Tüm hayatını, mensubu olmaktan gurur duyduğu milletini yüceltme, Allah kelamını yayma ve Türkiye'nin kutlu geleceğini inşa etmek için harcamıştır. Ve bu yolda kalıcı temeller atmak için Vatanımızın teminatı olarak gördüğü Genç Bozkurtların Genç Ülkücülerin yetişmesine adayan Başbuğumuz, yetiştirmiş olduğu milyonlarca ülkücüyle Türkiye'nin geleceğine ışık tutmaya devam etmektedir. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i kaybetmenin vermiş olduğu acıyı yaşadığımız yeni bir 4 Nisan'a daha ulaşmanın üzüntüsü içerisinde, kutlu davamıza can vererek hayatlarını hiçe sayarak feda eden binlerce şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhun şad, mekanın Cennet olsun Başbuğum. Sevdanda bizimdir kavgan da Başbuğum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.