Denizli Milletvekili Cahit Özkan Görevden Alındı

Denizli Milletvekili Cahit Özkan Görevden Alındı

Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili açıklamasıyla krize neden olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı.

A+A-

Geçtiğimiz hafta “BAE teslim oldu” diyerek büyük krize neden olan AKP'li Özkan'ın sözleri pahalıya mâl oldu.

Özkan'ın görevinden alındığı Grup Başkanı İsmet Yılmaz tarafından tebliğ edildi. Yılmaz, Özkan'dan boşalan koltuğa Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un geldiğini yine telefonla arayarak bildirdi.

YouTube'da Armağan Çağlayan’ın programına konuk olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hakkında açıklamalar yapmıştı.

Cahit Özkan, şunları söylemişti:

* “15 Temmuz'un mademki finansörü, mademki Türkiye'ye kast eden FETÖ terör örgütü ve Türkiye düşmanlarının finansörü, Birleşik Arap Emirlikleri. Esas sormamız gereken soru şu: Biz buna inanıyoruz, siz inanıyor musunuz? Biz de inanıyoruz. O zaman siz niye Birleşik Arap Emirlikleri ile beraber ilişki kurmamızı istediniz?

* Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bize ‘Niye Birleşik Arap Emirlikleri’ni dışlıyorsunuz?' dedi. Sanki Birleşik Arap Emirlikleri dünyanın tek uluslararası süjesi ve onlarla ilişki kurmadık diye Türkiye uluslararası toplumda yalnızlaştığı ifadelerini kullandılar. Yahu benim çıkarım neyi gerektiriyorsa…

“BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ TESLİM OLDU”

* Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti.”

ÇELİK: PARTİMİZİN GÖRÜŞLERİNİ YANSITMIYOR

Videonun yayınlanmasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Özkan'ın sözlerinin partisinin görüşlerini yansıtmadığını belirtmişti.

Çelik, "Grup Başkanvekilimiz Sayın Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum