Denizli Milletvekili Öztürk'ten Bakan Koca'ya Aşı Sorusu

Denizli Milletvekili Öztürk'ten Bakan Koca'ya Aşı Sorusu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, yine vatandaşın sesi oldu ve Meclis gündemine temin edilmesi zorlaşan aşıları getirdi.

A+A-

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk son dönemde vatandaşların temin etmekte güçlük çektikleri iddiaları gündemde olan zatürre ve grip aşıları konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığı’na bir yazılı soru önergesi verdi. 

Ülkemizde etkili olan ve günlük vakaların yüksek olduğu Kovid-19 salgını sürecinde vatandaşların zatürre ve grip aşılarına ulaşmakta güçlük çektiği iddialarını Meclis’e taşıyan Öztürk, bu aşıların temin edilmesi için ne gibi önlemler alındığını sordu. Öztürk ayrıca Devletin ödediği aşıların eczanelerde olmadığı ancak ücretli temin edilen aşıların bulunduğu şikayetlerinin de cevabını istedi . 

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün verdiği soru önergesi şu şekilde : 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddesi gereğince Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 24.08.2020
 

Yasin ÖZTÜRK
                            Denizli Milletvekili
 

Tüm dünyada etkili olan salgın sürecinde Covid 19 virüsünden korunmak kadar diğer klinik ve kronik hastalıklardan da sakınmak, bağışıklık sistemini ayakta tutmak can kaybını önlemek açısından oldukça önemlidir.

Bu kapsamda;

1- Eczanelerde ve ecza depolarında bulunmadığı iddia edilen zatürre ve grip aşıları gerekli durumlarda vatandaşlar tarafından temin edilebilmekte midir?

2- İlaç geri ödeme listesinde bulunan zatürre aşısının eczane ve depolarda bulunmadığı, ücret ile temin edilen muadil zatürre aşısının satışta olduğu iddiaları doğru mudur?

3- Zatürre ve grip aşılarının ulaşılabilir olması için aldığınız önlemler nelerdir?

4- Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan kaç farklı zatürre ve grip aşısı vardır? Bu aşıların fiyatları nelerdir? Aşıların hangileri geri ödeme kapsamındadır? Geri ödeme bütçe uygulama şartları nelerdir? Her biri ayrı ayrı kaç adet ithal edilmiştir ve kaç hastaya satılmış ve/veya verilmiştir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.