Denizli Mobil Alışverişi Sevdi

Denizli Mobil Alışverişi Sevdi

Denizli, mobil alışverişte zirveye çok yakın. Son verilere göre Denizli bu noktada 2. sırada...

A+A-

Büyük E-ticaret sitelerinden olan Gittigidiyor’un yaptığı açıklamaya göre 2018 senesinde kullanıcılar her 10 alışverişten 6'sını mobilden gerçekleştirdi. Denizli'nin ise sıralamada ikinci…

Gittigidiyor'dan yapılan açıklamada 23 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan e-ticaret sitesinin 2018 yılının öne çıkan verilerini paylaştı. Buna göre 2018’i yüzde 40 büyümeyle kapatan Gittigidiyor'da kullanıcılar, her 10 alışverişten 6'sını mobilden yaparken, toplam satış hacminde mobilin payı yüzde 50'ye ulaştı. Mobil kanallardan yapılan satışlar 20i8'de bir önceki yıla kıyasla yüzde 45 artarken Gittigidiyor mobil uygulamasının toplam indirilme sayısı 9 milyona çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gittigidiyor Pazarlama Direktörü Feyza Dereli Fedar akıllı telefon kullanımındaki artışın alışverişte kullanıcı alışkanlıklarına yön verdiğini vurguladı. Kullanıcıların geçmişe kıyasla mobilden çok daha fazla alışveriş yaptıklarını belirten Fedar, 2018'de Gittigidiyor'un mobil satış hacminin bir önceki yıla göre yüzde 45 arttığını kaydetti.

En Fazla Bebek Bezi

Mobilden yapılan alışverişlere ilişkin ayrıntıları aktaran Fedar, "İşlem sayısı olarak incelediğimizde 2018'de kullanıcıların 10 alışverişten 6'sını mobilden gerçekleştirdiğini gördük. Mobil kanallardan en çok 25-31 yaş aralığındaki kullanıcılarımız alışveriş yaparken, mobilden en fazla satılan ürünler bebek bezi, cep telefonu ve kedi maması oldu. Mobil alışveriş sıklığını en çok artıran şehirler ise sırasıyla Samsun, Denizli, Hatay, Mersin ve Manisa şeklinde sıralandı" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.