Denizli MT Teknoloji Koleji İddialı

Denizli MT Teknoloji Koleji İddialı

Özel Denizli META Teknoloji Koleji bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı yaptı.

A+A-

Toplantıda Kolej müdürü Merve Terzioğlu şu açıklamayı yaptı:

Ülkemizin ve Denizli İlimizin ihtiyacı olan Milli manevi ve mesleki değerlere sahip yaratıcı yenilikçi üretken ülke ekonomisine değer katan ehil iş gücü yetiştiren eğitim ve kalite değerlerini oluşturmuş lider bir eğitim kurumu olmayı amaçladığımızı bildirmek isterim.

Meta koleji eğitimcileri olarak ben ve öğretmen arkadaşlarım dünyaya yön verme hayaliyle geleceğini elleriyle kurmak isteyen gençlerin hayallerini öğrenmek , hayallerini uygulayabilmeleri için ihtiyaç duydukları eğitimi sağlamak  ve sonucunda haklı gururunu yaşamak isteyen eğitimcileriz.

Biliyoruz ki dünyanın yükselen değeri uygulamaya dayalı bir eğitimdir ve bizim ülkemizde de bunun en başarılı temsilcisi Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleridir.

Ki bunu bizzat ülke olarak pandemi sürecinde görmüş bulunuyoruz.

Her öğrenci erken yaşta alacağı mesleki eğitimle iş hayatına yaşıtlarından onlarca adım ileride başlıyor, üretkenliğini geliştiriyor

Peki nasıl geliştiriyor?

Öğrencilerimiz 9-10-11-12. sınıflarda verilen mesleki alan ve dal eğitimi ile seçmiş oldukları mesleklerinde uzmanlaşmaya başlıyor, son sınıfa geldiklerinde mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek için iş hayatına uyumlarını üretim ve hizmet alanlarında artırabilecekleri yurtiçi ve yurtdışı staj programlarına katılarak yaşlarına uygun olarak asgari ücretin yüzde 30' undan az olmamak kaydıyla işletmelerden ücret alarak çalışmayı, emek vermeyi ve karşılığını almayı erken yaşta tecrübe edebiliyorlar.

İşte tam bu noktada biz MT Teknoloji Koleji eğitimcileri olarak hem teorik eğitimi hem de öğrencilerimizin seçtiği  meslek dalına ait pratik eğitimi harmanlayarak veriyoruz.

 MT teknoloji Koleji olarak biz bir özel okul olmamıza  rağmen yani öğrencilerimize kolej eğitimi vermemize rağmen Milli Eğitim Bakanlığı güvencesi ile velilerimiz eğitim öğretim ücreti ödemeyeceklerdir.

Bu ne demektir..?

Öğrencilerimiz geliştirilmiş olan en son teknolojiye uygun atölye ve sınıf ortamlarında alanlarında uzman meslek öğretmenlerimiz ,mühendislerimiz ,uzman öğreticilerimiz sayesinde alanlarında donanımlı ve aranan nitelikli eleman olabilmek için iyi bir eğitim alırken akademik başarıyı hedefleyen öğrencilerimiz için de üniversite seçme sınavlarını kazanabilmeleri için özel programlar uygulanıyor olacaktır.

Diplomaları ile birlikte teknisyenlik ünvanı ve mesleki yeterlilik belgesine sahip olan mezunlarımız mesleğe en ön sıralarda atılarak nitelikli iş gücü sınıfında kendine yer edinebilme şansı yakalıyor.

 Bunun yanı sıra Akademik eğitim almak isteyen öğrencilerimizin Mühendislik fakültelerine öncelikli olarak gidebileceği gibi meslek alanları dışındaki bölümlere de herhangi bir puan kaybı olmadan gidebileceğini belirtmek isterim.

Öğrencilerimiz europass sertifika ekleri ile yurt dışında da yeterliliklerini kanıtlamalarına yardımcı olabilmek için seçmeli yabancı dil olarak Teknik İngilizce ve Almanca dili eğitimi vermeyi de hedefliyoruz.

Kendi geleceğine ışık tutmak imkanlarına oluşturmak isteyen ülkesinin ekonomisine kendi elleriyle dokunmak Katkı sağlamak isteyen milli manevi ve mesleki değerleri sahip çıkacak tüm öğrencilerimize

Yaratıcı yenilikçi girişimci üretken ve alanlarında Ehil olabilmeleri için biz Meta teknoloji Koleji eğitimcileri olarak Denizli deyiz.

Ve biz çok farklıyız.

Pandemi süreci çalışmaları

Öncelikle tüm velilerimizin gönülleri rahat olsun Çünkü pandemi sürecini çok başarılı bir şekilde yöneten bir devletimiz var Sağlık bakanımızın başkanlığında bilim Kurulu Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılması ile ilgili toplantı ve çalışmalarına devam ediyorlar

Bizler de yerelde Milli Eğitim müdürlüğümüzden gelen bakanlık direktiflerini harfiyen yerine getirmeye çalışıyoruz

Ülke olarak farklı bir yaşam ortamındayız.

Ateş ölçerler sosyal Mesafeler dezenfektanlar temassız iletişimler hayatımızı sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için olmazsa olmazlarımız oldu Biz de okulumuzda en ufak bir taviz vermeden hassasiyetle hazırlıklarımızı yapmaya çalışıyoruz

Bakanlığımızın uygun gördüğü şekilde Sınıf mevcudu sayılarımız sınıf içi oturma düzenimiz öğrencilerimize maske temennimiz tuvalet ve lavabolar başta olmak kaydıyla Okulumuzun her alanında pandemi sürecinde uyulması gereken hijyen kurallarını hatırlatan stickerlar yer almaktadır

Öğrencilerimizin merdiven iniş ve çıkışlarına ayrık kullanmayı sınıf kapılarımızın temassız bir şekilde düzenlenmesinin, derslerimizin kapılarımızın açık bir şekilde işlenebilmesi için gerekli düzenlemelerin yapıldığının,şubelerimizin teneffüslerinin ayrı vakitlerde yapılacağının,

Öğrencilerimizde yemek hizmeti sağlayacak çözüm ortağımız ın ISO 9001 kalite belgesine sahip olduğunu bildirir pandemi sürecinde öğrencilerimize bağışıklık sistemlerini güçlendirecek menüler hazırlanmasında bizzat ilgileneceğimi bildiririm.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.