Denizli Protokolü Kutlama Mesajlarında Ne Dedi?

Denizli Protokolü Kutlama Mesajlarında Ne Dedi?

30 Ağustos Zafer Bayramı arefesinde Denizli protokolünden kutlama mesajları gelmeye başladı. Mesajlar geldikçe haberimiz güncellenecektir.

A+A-

vali_hasan_harahan_fotograf.jpg

Denizli Valisi Hasan Karahan

Bugün, mazisi eşsiz kahramanlık, zafer, şan ve şerefle dolu Aziz Milletimizin, muazzez vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 97’inci  yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Milletler tarihlerinden güç alarak, geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa ederler. Bugün memnuniyetle ifade etmek isterim ki ecdadımız uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere her safhası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. Bu zaferlerin en önemlilerinden biri de 30 Ağustos Zaferi'dir.

Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseri olan bu büyük zafer, Türk ulusunun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. 

Milletimizin, gelişmesini ve kalkınmasını, birlik beraberlik ve kardeşliğini hedef alan iç ve dış mihraklar, binlerce yıllık güçlü devlet geleneğimiz ve medeniyet tasavvurumuz, güçlü toplum ve ordumuz ile yine milletimizin karakterinde var olan milli, manevi değerler ve üstün hasletler karşısında hiç şüphesiz ki başarılı olamayacak ve Asil Milletimiz güçlü adımlarla  büyük hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün Kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Kurtuluş Destanının zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yılı vesilesiyle Denizli Halkı’nın ve Şanlı Ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

thumbnail_gucluturkiye2.jpg

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında Türk milletinin zaferleri masa başında değil, er meydanında kazandığını ifade etti. Şahin Tin; “Yerli ve milli vasfını hızla güçlendiren ordumuz tarihte olduğu gibi yine ezanı, bayrağı, vatanı ve devleti söz konusu olduğunda her daim topyekûn kıyama kalkmaya hazırdır. Güçlü Türkiye’nin önünde kimse duramayacak” dedi.

“Millet olarak şehitlerimizin fedakârlıklarını, gazilerimizin cesaretini hiçbir zaman unutmayacağız” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Binlerce yıla sâri kadim değerlerimizi yaşatmak tarihe karşı vazgeçilmez bir sorumluluktur. Bizler bu şuur ve inançta olduğumuz sürece medeniyetimizden aldığımız ilham ile tıpkı 97 yıl önce olduğu gibi bugün de istikbalimizi daha özgür ve bağımsız yürüyüşümüzü ilelebet sürdürmeye devam edeceğiz. İstiklalimizi canımız pahasına korumaya devam edeceğiz. Ülkemize yönelik artan saldırılar ve tehditler bizi yolumuzdan asla döndüremeyecek ve cesaretimizi gölgeleyemeyecektir. İdeallerimize ulaşmak için yürümek değil, artık koşmanın, daha hızlı ilerlemenin zamanıdır. Hedeflerimize ulaşma konusunda kararlıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolculuğu, işte bu kararlılıkla ve milli yaklaşımla başarıya ulaşacaktır” dedi.

“Yaşadığımız coğrafya insanlık tarihinin en eski yerleşim alanlarındandır” diyen Milletvekili Şahin Tin; açıklamasını şöyle tamamladı: “Vatan toprağımızı vazgeçilmez kılan ana unsurlardan birisi de geçmişte yaşanan fedakârlıklardır. Bu coğrafya tarihin her döneminde cazip bir yer olmuştur. Türkiye sadece sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Gönül sınırlarımız dünyanın dört bir yanında salkım salkım uzanmakta tüm insanlığa huzur, güven ve dostluk aşılamaktadır. Bu sebeple sınırlarımızı aşarak gönül coğrafyamızı kucaklamaktan asla geri durmamak gerektiğinin bir kez daha altını çizmek isterim. Türk milletinin bu kahraman duruşu, elbette birilerini huzursuz edecektir. Ancak bizlere asırlar öncesi emanet edilen ve yürekten inandığımız kadim değerlerimizi yaşatmak ve bu uğurda mücadeleden asla geri durmamak düşer. Bizler, asırlar boyunca arkasında milyonlarca insanın duasıyla tarihi mücadelelere sahne olmuş ve zaferler kazanmış bir medeniyetin temsilcisiyiz. Bu anlamlı gün vesilesiyle bizlere bu zaferi kazandıran vatan topraklarımız için hayatlarını feda eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ordumuzun tüm askerlerini rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.”

mahir_akbabadan_27_mayis_mesaji_h8976_f30b0.jpg

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba

Ağustos ayı, Türk Milleti'nin zafer ayıdır. 30 Ağustos 1922 günü, Türk İstiklal Harbi'nin askeri, büyük bir zafere imzasını atmıştır.

97 yıl önce bu gün, bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk ulusunun, ATATÜRK'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazandığı, Sevr Antlaşması'nı parçaladığı, Lozan Barışı'nı sağladığı ve Cumhuriyetin kurulduğu gün olmuştur.

Vatan aşkıyla cepheden cepheye koşturan kahraman askerlerimiz ve kahraman milletimizin, bütün işgal girişimlerine karşı göğsünü siper ederek kazandığımız Kurtuluş Savaşımızın şanlı zaferinin 97. yıldönümüdür.

Bizler, işgalcilere karşı bağımsız yaşama iradesinin kan ve ateşle yazılan destanının 97. yıldönümünde zaferi yaratan şehit ve gazilerinin anısı önünde saygıyla eğilmekteyiz.

Denizli Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eseriniz, armağanınız, emanetiniz ve vasiyetiniz olan ülkenin bölünmez bütünlüğünü, demokratik değerleri, hukukun üstünlüğünü, hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlığa ait Cumhuriyetin tüm ilkelerini korumak ve uygulamak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.

dsds.png

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkan'ı Mehmet Ertuğrul Gökce 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.  1071'de Malazgirt de kazanılan zaferin Büyük Taarruzda da aynı ruh ve inançla kazanıldığına değindi :

" Milletçe haklı ve güçlü bir kıvançla idrak etmekte olduğumuz Zaferler Haftası'nın sonu olan 30 Ağustos’a gelmiş bulunmaktayız. Türk Milleti’nin Anadolu’daki son ve kesin mührü olan Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni kazandığımız 30 Ağustos 1922 tarihinden, Zafer Bayramımızı kutladığımız 30 Ağustos 2019 Cuma günü olan bugüne kadar aradan 97 yıl geçmiştir."

Sultan Alp Arslan'dan alınan bu kutsal emanetin Başkomutan Atatürk tarafından korunduğuna değinen Gökce, Anadolu topraklarının ebediyen Türk yurdu olacağını vurguladı.

" 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Muharebesini kazanarak, işgalci ve katil yunan ordusunu Vatanımızdan def eden Türk Ordusu ve onun Yüce Başkomutanı Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Milleti’ne 1071 yılında Malazgirt Ovası’nda Selçuklu Devleti’nin Büyük Sultanı Alp Arslan Han tarafından hediye edilen bu Cennet Vatanın, dünya durdukça TÜRK YURDU olarak kalacağını tüm dünyaya ve tüm düşmanlara ezeli ve ebedi olarak göstermiştir. "

Her türlü tehdide karşı tarih boyunca dimdik duran Türk Milletinin ve devletinin bugün ve bugünden sonra gelecek olan her türlü saldırı karşısında hazır olduğunu belirten Başkan Mehmet Ertuğrul Gökce:

" Türk Milleti ve Türk Vatanı tarih boyu olduğu gibi bugün de iç ve dış düşmanlar ve hainler tarafından ağır ve adi saldırılar altındadır. Bağımsızlığından ve Milli Egemenliğinden asla taviz vermeyecek olan Yüce Türk Milleti, bugün; 1071 Malazgirt ruhundan, 30 Ağustos 1922 ruhundan çok daha büyük bir inanç, kararlılık ve coşku ile Türk Yurdunu korumaya hazır ve nazırdır. "  dedi.

Biz İYİ Parti teşkilatları ve yöneticileri olarak, mensubu olmaktan her daim onur ve gurur duyduğumuz Yüce TÜRK Milleti’nin mazideki ve atideki tüm zaferleri ile birlikte 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferini derin hürmet ve muhabbetle gönülden kutluyoruz.

thumbnail_necip-filiz.jpg

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

30 Ağustos’un Türk milletinin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyleyen Başkan Filiz mesajında: “Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperhane mücadele, emsalsiz kahramanlık, azim ve kararlılıkla kazandığı büyük zaferin 97 yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız”dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlık ettiği Büyük Taarruz sayesinde, işgal altındaki vatan topraklarının düşmandan arındırıldığını ve istiklal mücadelesinin hak ettiği büyük zaferle taçlandığını dile getiren Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“ Kahraman ordumuzun o gün vermiş olduğu destansı mücadele, halkımızın kenetlenince neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiş ve bu anlamda hem dünya tarihinin belleğinden, hem de milli belleğimizden asla silinmeyecek bir zafer olarak, bizi bölmek isteyen, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere ve tüm dünyaya verilmiş en açık mesajlarından biri olmuştur.

30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, Vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.

O gün kazanılan zaferin mutluluğunu ve gururunu bu günde yüreklerimizde aynı duygularla muhafaza etmekteyiz ve bundan sonrada etmeye devam edeceğiz. 

Herkes emin olsun ki, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastetmek isteyen güçler, devletimizi bütün azamet ve kudretiyle daima karşılarında bulacaktır.

Herkes bilmelidir ki taksim edilecek vatanımız, ayıracak insanımız, peşkeş çekilecek değerlerimiz, çizilecek sınırımız ve paylaşılacak devletimiz asla ve asla yoktur.

Bugün bizlere düşen, çok zor şartlar altında, büyük fedakarlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı ve bu destansı mücadele ardından; Bu şanlı ve şerefli mücadelenin mirasçıları olarak, birlik ve beraberliğimizi canımız pahasına koruyarak ve ülkemize yapılan her türlü iç ve dış saldırı karşısında tek yürek olarak cevap vermelktir. Bunun yanın da ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, hürmet ve şükranla yad ediyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bizi, geçmişin şanlı tarih sayfalarından dersler çıkararak geleceğin yeni ve güçlü Türkiye’sine ulaştıracak feyzi ve inancı pekiştirmesini diliyorum.”

baskan.png

Denizli Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Müjdat İLHAN

Ülkemiz topraklarının düşmanlar tarafından işgal edilmesine hiçbir şekilde müsaade etmeyen; imkansızlıklar içinde bile Milli Mücadeleye giren milletimiz, tarihe bu zaferini de altın harflerle yazdırmıştır. Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının önderliğinde Türk Ordusu , yıkılan ulusal gururunu ayağa kaldırmış “İstiklal savaşında” 26-30 Ağustos Zaferiyle noktalanan süreçte Milletimin bağrından yeniden doğmuştur. Büyük Taarruz Savaşı, kendi bayrağı altında bağımsız bir şekilde yaşamak ve bu uğurda gösterdiği fedakarlıklar sonucunda 30 Ağustos’ta emsalleri yine Türk Milleti tarafından ortaya konan büyük bir zafere dönüşmüştür.

Onurla, kıvançla yıl dönümünü kutladığımız bu zafer, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen bir millet olduğumuzu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü her zaman koruyacağını tüm dünyaya göstermiştir. O gün olduğu gibi bugün de egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğunu, aynı gururla  tüm dünyaya haykırmaya devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlığın ve Cumhuriyetimizin temeli olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’ nızı birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik duygularıyla kutlar, Ulu Önder Atatürk’e, silah arkadaşlarına, kahraman ordumuza, ülkemiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize   şükranlarımızı sunar, onların bizlere bıraktığı bu zaferi yılmadan sonsuza dek yaşatacağımızın söz vererek sağlık ve esenlikler dilerim.

thumbnail_ibrahim-tefenlili-4.jpg

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili

Denizli Tüccar, Sanayici ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. 30 Ağustos Zaferi’nin şanlı tarihimize altın harflerle yazıldığına dikkat çeken Başkan Tefenlili Milletimizin bağımsızlık sevdasından asla vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Başkan Tefenlili mesajında şu açıklamalara yer verdi:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Tarih boyunca hiç kimsenin boyundurluğu altında yaşamayan yüce milletimiz Başkomutanlık Meydan Muharebesinde tüm dünyaya bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini göstermiştir.

Bugün, Atalarımızın bu güzel vatanı hangi zor şartlar altında bizlere bıraktığının farkındayız. Çok çalışarak, üreterek, istihdam yaratarak Atalarımızın bu güzel mirasını kalkındıracak ve gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktaracağız.

Bu duygu ve düşünceler ile haklı gururunu yaşadığımız Zafer Bayramının yıldönümünde, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan toprağı için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum”

prof_dr_turgut_tok_yoruk_turkmen_calistayi_nin_sonuc_bildirgesini_acikladi_h25637_51dbb.jpg

Türk Ocakları Başkanı Turgut Tok

“Milli mücadelemizin başlamasının 100. Yılına ulaşmanın gururunu, mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Milli mücadelenin 100. Yılında beş ilçemizde gerçekleştirmeyi kararlaştırdığımız etkinliklerin birincisi 30 Ağustos’ta Çal ilçemizde, ikincisi 4 Eylülde Buldan ilçemizde, daha sonra Sarayköy, Tavas ve Acıpayam ilçelerimizde devam edecektir.

100. yılını kutladığımız Türk Milli Mücadelesi, hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti’nin ve ana ilkelerinin temellerinin atıldığı yakın Türk tarihinin en önemli dönemidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin özünü oluşturan milli egemenlik, halk yönetimi, TBMM’nin konumu gibi temel kamu hukuku ilkeleri, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini yürüttüğü bu tarihi dönemde oluşmuştur. 1919 yılı, Milli Mücadele’nin teşkilatlanma aşamasının en önemli sürecini oluşturmaktadır. Bu süreçte bir taraftan vatanın birçok parçası işgale uğrarken, diğer taraftan Milli Bağımsızlık Hareketi’nin temelleri atılmış, özellikle 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa’nın Anadolu’ya geçişi ile başlayarak, Amasya Genelgesi ve sonrasında gerçekleştirilen Erzurum ve Sivas Kongreleriyle Milli Mücadele’nin amaç, yöntem ve hedefleri belirlenmiştir. Bu sürecin ve mücadelelerin neticesi olarak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.”

Türk Ocaklılar olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını, ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığa ulaşmasını sağlayan ecdadımıza, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere; şehrimizde bu mücadeleye katılan Ahmet Hulusi Efendi, Ahmet İzzet Efendi, Ahmet Şükrü Efendi, Ali Vehbi Bey, Belevili Yusuf Bey, Emin Aslan Bey, Cennetzade Tahir Efendi ve isimlerini burada saymakla bitiremeyeceğimiz kahramanlarımıza şükran ve minnet duyduğumuzu beyan ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.