Denizli Protokolünden 1 Mayıs Mesajları

Denizli Protokolünden 1 Mayıs Mesajları

Yarın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü. Denizli protokolünden 1 Mayıs mesajları da gelmeye başladı. İşte o mesajlar:

A+A-

thumbnail_ll8b0082-001.jpg

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

İşçi ve emekçiler tarafından dünya çapında birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye’de ise ilk kez 1923’te resmi olarak kutlanmaya başlamıştır. Ekonomiye katkı sağlayan, sanayi ve üretimin gelişmesi ve artması için üstün gayretler sarf eden işçi ve emekçilerimizin bayramı olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü aynı zamanda toplumsal barışa, insanlar arasındaki birliktelik ve iş bölümüne dayalı, sosyal dayanışmanın geliştirilmesine vesile olan bir gün olarak kutlanmaktadır.  Ayrıca, bilimde yapılan yeniliklerin endüstriye uyarlanması ve sanayimizin gelişmesinde değerli emekçilerimizin rolü oldukça büyüktür.

Emeğin ve alın terinin, üreterek çalışmanın takdir edildiği bu günde, ülkemizin kalkınmasında en büyük pay sahiplerinden olan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor; bu günün kardeşlik, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımızın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

 

dbb.jpg

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, emekleri ve alın terleriyle Türkiye'nin refah düzeyinin gelişmesinde büyük pay sahibi olan tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesi hedefine ulaşmasında üreten ve çalışanların en büyük pay sahibi olduğunu söyledi. Başkan Osman Zolan, "İşçi ve emekçi vatandaşlarımız salt kendisi ve ailesinin geçimi için değil, ülkemizin de gelişimine en önemli katkıyı sağlayan birer kahramandır. 'İşçinin ücretini alın teri kurumadan ödeyiniz' diyen bir peygambere ümmet olan bizler de her zaman, çalışanlarımızın haklarını önceliğimiz bildik. Mesai mefhumu gözetmeden fedakarca emek harcayan çalışanlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz inşallah."

Denizli'nin ve ülkenin gelişmesi için emek harcayan Büyükşehir Belediyesi personelinin; çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi ve iş güvenliğinin üst düzey bir şekilde sağlanması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, şehrimizin ve ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyor, bu güzel günün bir şenlik havasında geçerek, huzurun, kardeşliğin ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diliyorum."

dtb-001.jpg

Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili

Denizli Tüccar, Sanayici ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Tüm emekçilere refah, sağlık ve huzur dileyen Başkan Tefenlili açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Emekleri ile ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan tüm emekçi ve işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü yürekten kutluyorum. İşveren olmadan işçi, işçi olmadan işveren tek başına bir anlam ifade etmemektedir. Bu iki önemli unsur ancak bir araya geldiğinde, dayanışma içerisinde olduğunda bir değer üretmekte, ülkenin kalkınmasına katkı sağlamaktadır. İş dünyası olarak bu beraberliğin ve dayanışmanın daima farkındayız. Bu vesileyle tüm emekçi ve işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü tebrik eder, bayram tadında bir gün yaşamalarını temenni ederim”

thumbnail_img_6298.jpg

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan

DENİZLİ’de Çal ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Emek kutsal ve saygındır. Ülkesi için fedakarlık yapan işçiler hepimizin iftiharıdır. İşçinin hakkını savunmak ‘insanım’ diyen herkesin görevidir” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı açıklamada bulunan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, işçilerin dökülen alın terlerinin toplumları ayakta tutan en önemli değer olduğunu söyledi. Akcan, “İşçi emek veren, çalışan önemli bir değerdir. Emek, kutsal ve saygındır. İşçi denince akla körleşmiş ideolojik akımlar gelmemelidir. Ülkesi için fedakarlık yapan işçilerimiz hepimizin iftiharıdır. İşçinin hakkını savunmak, alın terinin değerini savunmak ‘insanım’ diyen herkesin görevidir. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. İş varsa huzur, işçi varsa iş vardır. Türkiye’nin kanayan yaralarından olan işsizliğin de asgari seviyeye düşürülmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Akcan, Çal Belediyesi’nde çalışan fedakar işçilerin de gününü kutladığını sözlerine ekledi, “İşçiler bizim baş tacımız” ifadesini kullandı.

seniz-suzek-dogan-denizli-chp-merkezefendi-belediye-baskan-adayi-oldu-h1546614116-185615.jpg

Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan

"Türkiye’nin daha kalkınmış, daha üretken hale gelmesinde işçi kardeşlerimizin alın teri ve emeği bulunmaktadır. Merkezefendi Belediyesi olarak bizler, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışla, sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak, işçi ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanında yer alacağız.Tüm dünyada birlik ve dayanışma günü olarak kutlanan, işçi ve emekçilerin barışçıl ve demokratik yollarla hak arayışlarının simgesi olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, çalışanların sorunlarının ifade edilmesine ve çözüm yollarının bulunmasına katkı sunmasını diliyorum. Alın terini ortaya koyarak üreten, ürettikleriyle kentimizin ve ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum."

thumbnail_baskan-orki.jpg

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, alın ve emek terinin değerinin anlaşılması amacıyla kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Emekleriyle ülkemizin gelişimine katkı sağlayan tüm emekçi ve işçilerimizin bayramını kutluyorum” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm dünyada işçi ve emekçilerin bayramı olarak kutlanan bugünün daha adil şartlarda çalışma ortamı oluşturulması noktasında farkındalık oluşturduğunu belirtti. Başkan Örki mesajında emeğin karşılık bulmasının çağdaş demokratik toplumsal bilincin oluşması noktasında önemli olduğuna değinerek, “Hükümetimizin son yıllarda işçi ve emekçinin haklarını koruma, hayat şartlarını iyileştirilmesi konusunda çok önemli çalışmaları oldu. Bu çalışmalar sayesinde emekçilerimizin hayat standartları daha iyi hale geldi. Sanayi, tarım ve turizm ilçesi olan Pamukkale’miz bu sektörlerde önemli bir emekçi potansiyeline sahip. Pamukkale Belediyesi olarak da, hükümetimizin bu politikalarıyla, Denizli’miz ve Pamukkale’mizde destekleyici bakış açısıyla işçi ve emekçi arkadaşlarımızın her zaman yanında yer alacağız. Bu düşüncelerle, emek ve alın teriyle ülkemizin büyümesine katkı sağlayan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

mahir_akbabadan_23_nisan_mesaji_h8333_78a73.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir AKBABA 

Tüm Dünya işçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ı, bu yıl da karanlık bir tablo ile karşılıyoruz;

Sendikal hak ve özgürlüklerin gasp edildiği, sınırlandırıldığı,  her türlü fiili mücadele ve direnişin bastırılmaya çalışıldığı günlerden geçiyoruz…

Biliyoruz ki bu süreçte asıl hedeflenen, işçi sınıfı ve emekçi kesimlerin vermiş olduğu demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin engellenmesi, birlik ve dayanışma ruhunun zayıflatılmasıdır.

2019 ‘un 1 Mayıs’ında; Ülkemizde ve dünyada bize dayatılan açlığa, savaşa, eşitsizliğe, adaletsizliğe, yoksulluğa, sömürüye, savaşa, ötekileştirmeye, doğanın katline ve cinsiyet ayrımcılığına karşı yaşamımıza ve geleceğimize sahip çıkmak için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız.

Temel hak ve özgürlüklerle beraber işçi emeğinin gerektiği saygıyı görmesi dileği ile 1 Mayıs  Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. 

thumbnail_46185393_1998954350190571_2956824686803025920_o-1.jpg

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'nin büyümesi, ilerlemesi ve hedeflerine ulaşmasında önemli pay sahibi olan ; emeğiyle, alın teriyle, üretimiyle ülke için değer üreten bütün çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

“ Her alanda güçlü bir Türkiyenin, emekçisi, üreteni, çiftçisi, sanayicisi ve iş adamları ile hep beraber el ele vererek çalışması ile mümkün olacağını vurgulayan Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin en değerli sermayesi emektir. Vatanımızın her köşesinde sahip oldukları en önemli değer olan emekleriyle, milletimizin ihtiyaçlarını karşılayan, beklentilerini gideren; dayanışmanın ve birlikte çalışmanın güzelliklerini sergileyen emekçilerimizin,sosyal ve ekonomik hayatta büyük payları vardır. Emeğiyle değer üretmenin, alın teriyle helal kazancının arayışında, çabasında olan milyonlarca çalışanımız bizim için paha biçilemez bir özelliktedir.

Bugün işçinin ve emekçinin alın terinin kutsal olduğunu bir kez daha hatırladığımız özel günlerden birisi. Dinimizde de işçinin emeğine değer verilmiş ve Sevgili Peygamberimiz ‘İşçinin alın teri kurumadan hakkını veriniz’ buyurmuşlardır.  Kendi gelenek, kültür ve medeniyetimizden aldığımız ilhamla, milletimizin bizi iktidara taşıdığı günden bu yana emekçilerimizin, tüm çalışan kesimin yanında olduk. Emekçilerimizin sorunlarını kendi meselemiz olarak gördük. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, özüne ve anlamına uygun olarak, bir bayram havasında, bir şenlik ortamında kutlanmasını sağladık.

 Dayanışmanın güzellikleri, yardımlaşmanın ayrıcalıkları ve kardeşlik bağlarının vazgeçilmezliği işçilerimizin destekleriyle güçlenecektir. Diğer alanlarda olduğu gibi çalışma hayatında da en ileri standartlara ulaşmak için son yıllarda önemli adımlar atan Türkiye, önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyulan reformları kararlılıkla hayata geçirecektir.

 Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak rakamlara ulaşmasını sağlayacak olan, başta üretim olmak üzere tüm sektörlerde çalışan işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyor, Cenab-ı Allah'tan aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içinde geçirecekleri bir ömür temenni ediyorum”

(Güncellenecek)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.